Király:
Azt hittem, egyértelműen fogalmaztam, hogy a zsidók kárpótlásával nem értettem és nem értek egyet. Csupán megpróbáltam elmagyarázni, hogy szerintem politikailag/jogilag miért volt egyszerűbb nekik a dolgot a világ torkán lenyomni. Azt kifogásoltam csak, hogy svájci bankok a hozzájuk letétbe helyezett és dokumentált vagyont zsebre akarják tenni.
Soha nem állítottam, hogy a Marshall terv zsidó vagyon, félreolvastál. A zsidókkal szemben nem vagyok elfogult (lásd hozzászólásom a zsidó-palesztín kérdésben), erre nincs okom. Nem tartom magam rasszistának sem, csak próbálom hideg fejjel, objektíven felmérni a dolgokat.
Halom:
Az USA-val elfogult vagy (ezt bizony már észrevettük), és ez érthető. Én csak arra kértelek, hogy tartsuk meg a társalgás kultúráját, ne dobáljunk egymás fejéhez válogatott káromkodásokat, azzal nem toljuk előre a megértés szekerét.
Én tíz éve élek itt, tíz éve fizetek adót, és bosszant, hogy az én zsebemből is játsza a világ rendőrét az ország. De az az igazság, hogy ezt önző érdekből teszi, ami rendjén is van. Csak az a baj, hogy közben az egész világgal megprobáljuk elhitetni, hogy mi vagyunk a rend és béke örzőangyala, minden hátsó szándék nélkül, puszta humanitárius hozzáállással. Ez a hippokrita szemlélet felkavarja egy kicsit a gyomromat.
Végül, mint látod, én nem nick-el vitatkozom, büszkén vállalom a véleményemet, még akkor is ha az nem teljesen PC.
Általános megjegyzés:
Amerika azért a világ legsikeresebb diktatórikus állama, mert polgárainak viszonylagos anyagi bistonságot nyújt, és elhiteti velük, hogy demokráciában élnek. Ha ezt képes elfogadni az ember (vagy vakon lenyeli a propagandát), akkor viszonylag jól érzi magát és nyugodt lélekkel tud itt élni. Aki meg nem tudja megemészteni, az maradjon otthon - ezen nem érdemes vitatkozni, ahhoz túl kicsik vagyunk, hogy bármin változtatni tudjunk.
Kálmán