Mumu Creative Commons License 2001.07.30 0 0 3306
A koszovoi esemenyek elejen nyitottam egy politikai topicot ahol bar eliteltenm a szerb etnikai agresiot ovtam az albanok kritikatlan segitesetol (ismerem,jartam Albaniaban).
Most az a helyzet hogy az ugynevezett "menekultek" drogkereskedo es proxenet bandakban szervezodve uraljak a nyugati nagyvarosok kriminalis scenajat es talan valami politikai parancsra szerzik a penzt a fegyverekre.Ahogy egy kicsit erzik izmaik erosodeset mindjart megismetlik,tulteljesitik ellensegeik banditizmusat.
A "nyugat" az o eszmeivel tanitomesterkent tanit egyetemi tantargyakat kis ellemiseknek.
A mi misszionarius tevekenysegunk az elesetek,ehezok,micsodaknal,sorra adja be a kulcsot.Meg kell ertenunk hogy a kulturkulonbsegek olyan nagyok hogy nem ertjuk egymast.Szomaliaba bevonultak az amerikaiak segitenni az elelmiszer kiosztasaba (amit a torzsfonokok mindegyike csak sajat maganak kovetelt,haljon ehen a masik torzs..)es ember veszteseggel kellett visszavonulniuk.
A Balkanon is a mieink teljes helyzetfelreismereseben ,hol az egyiket hol a masikat tamogatjak hogy sikeruljon a toluk elkepzelt modelt felallitani.De a mas tortenelmi fejlodesu kis nepek itt csak megjuhaszkodnak es azzonal odacsapnak a szomszedra ha a tanito bacsi felre nezz.
Mikor jovunk mar ra hogy hagyni kell oket sajat maguk eddigi fejlodesi fokuk szerint megoldani a dolgot? Utana segithetunk.Igy csak mint vesztesek es dolgavegeztelenul kell majd elmennunk.Kozben meg fizetittek ,fizetjuk az ottani keszenlet koltsegeit(nem beszelve az ember aldozatokrol..).
Hagyni kell hogy a tortenelmi fejlodes tegye a dolgat...mondanek en szebbet is de nem lehet.A felismeres megakadalyoza.
Előzmény: Kiraly (3292)