bogyó Creative Commons License 2001.07.30 0 0 5
A tengerpart koszossága relatív, szerintem annyira nem az, egészen addig, amíg nem látod meg a narancsparti vizet :-). Egy kicsit algás, a parttól kb 2-3 méterig, és van egy rész ahol a parttól 50-60 méterre is nekem max mellig ér a víz (1.98 vagyok :-)

A csendes halászfalu az tényleg nem igaz, de van egy része (új-Sarti), amely csendes, ott lényegében csak apartmanok vannak. A központ az gusztustalanul hangos, nagy a nyüzsi, de este jó ott sétálgatni, majd hazamenni a csöndbe :-) Az viszont biztos, hogy Neos Marmarasnál, Stavrosnál sokkal barátságosabb Sarti, minden tekintetben. Szerintem utazási irodával Magyarországról nem lehet csendes görög halászfaluban apartmant bérelni, azt felejtsd el :-) Mindenestre ha megkeresed az általam javasolt tavernákat, egy kicsit meglegyint az autenticitás szele :-)

Az Athos-i kirándulás nem nagy eresztés, én a Meteorákat javasolnám, az felejthetetlen élmény. Érdemes valami járgányt bérelni, és végigjárni Sithonia keleti partvidékét, Pyrgidikia (?), Nigriti, van két nagy tó, bemenni a kis falvakba, frappézgatni, stb. Ezért jó saját járgánnyal menni, 4 emberrel már olcsóbb, mint busszal, és messze kényelmesebb és nagyobb szabadságok biztosít.

üdv
b (aki imádja Chalkidikit)

Előzmény: delfinne (4)