Attól függ,hogy érted a leszokást. Teljesen? Vagy csak túlságosan sokat vagy itt a neten?
A kettő nem ugyanaz. A netről szerintem nem kell leszokni,mert nagyon hasznos,és jó dolog. Információk,hírek,barátok - kapcsolattartás,manapság is sokmindent lehet már itt elintézni,pusztán a fotelből. És a jövő ez lesz.
A mértéktelenség,mint alattam is írták,az már más dolog. De az,hogy valaki túl sokat van a neten,az valamire visszavezethető,nem pusztán attól van,hogy csak úgy "megtetszett túlságosan"
Pl. valami elől ide menekülni,mert az időt el lehet csapni,boldogtalanság az életben,a családi élet hiánya,vagy hiányosságai, emberi kézzelfogható kapcsolatok hiánya,stb.
Van barátod pl? :-)
Amíóta ezek nekem jobban mennek,bizony nem netezem annyit. Jójó,most épp vakációzom azért vagyok most fent (lebuktam) :-))
Ráadásul én a hobbymmal kapcsolatban is sokmindent megtalálok itt,és csak itt,máshol ha keresném se találnám. Tehát jó dolog ez,csak nem szabad túlzásba vinni. Ha igen,akkor épp olyan károssá válik mint a cigi csak másképp.
Nem jó dolog ha önmagában,zárkózva egy gép előtt ül az ember,és ebben leli a legnagyobb örömét.
Kérdésedre válaszolván természetesen le lehet szokni,mint mindenről. Csak akarni kell,és tudni,mi az elég,mi a határ. És ha egyébként minden rendben az életeddel,akkor ez nem jelenthet problémát.
A jövő ember életének szerves része lesz az internet (2) :) Csak nekünk furcsa,mert mi éltünk enélkül,és ezzel is. A jövő embere már beleszületik. Gondoljunk a tévére meg a nagyira.
Jóéjt,na most megyek mert mára elég volt! Sőt.. Kezdek visszaszokni,na mi a szösz?!? :)