Egy nagyon rossz hír! ÉRDEMES VÉGIGOLVASNI!
Egyik vb-reménységünk, a kalapácsvető Divós Katalin doppingvizsgálatának A-próbájáról érkezett kedvezőtlen értesítés a szövetségbe. A június 1-jei teszt eredménye szerint vizsgálati anyagában a megengedettnél kismértékben magasabb volt a nandrolon szintje.
„Hiába mondom, hogy ártatlan vagyok, hiába, hogy nem tettem semmit -- zokogja a kérdésemre a telefonba Kati --, senki sem hisz majd nekem. Pedig nem is ismerem ezt a szert, amit kimutattak nálam. Állítólag valami táplálékkiegészítőben lehet, de ez kit érdekel? Hogy menjek ki az utcára most, hogy rám sütnek egy bélyeget. Senkit sem érdekel majd, mit szól a családom, ha ilyesmit olvas az újságban. Velük persze beszéltem már erről, az anyukámnak, a nagymamámnak a szeme fénye vagyok, és rajtuk sem tudok segíteni. Itt állok tehetetlenül, nem tudom bizonyítani az igazamat, és elvesznek tőlem valamit, amire tizennégy éve készültem, rengeteget edzettem érte. Nem mehetek a világbajnokságra. Ebben a szörnyű helyzetben csak azt tudom mondani, hogy mindenki vigyázzon, mit vásárol a boltban. Másfél éve a legtöbb pozitív doppingtesztet a nandrolon okozza, és azt senki sem hiheti, hogy ennyire buták lehetnek a sportolók. Kétségbe vagyok esve, hiszen számomra mindig a becsület volt az egyik legfontosabb dolog, és most hogy nézzek az emberek szemébe? Ki védhet meg?"
Héder Barna, a MASZ elnöke ígéretet tett erre.
„Csupán taktikai okok miatt nem megy Kati Edmontonba. Mindent megteszünk azért, hogy bizonyítsuk az ártatlanságát, körömszakadtáig védeni fogjuk, ha kell, ügyvédek hadát alkalmazzuk. A kapott értesítés ugyanis gyanús. A teszt állítólag Budapesten készült olyan időpontban, amikor Kati nem is tartózkodott a városban. Ugyanakkor állítólag olyan táplálékkiegészítők vannak forgalomban, amelyeknél ugyanabban a dobozban különféle tabletták találhatók. Az egyikben van, a másikban nincs tiltott szert. Feltüntetve viszont semmi sincs a dobozon. Ezért tartom fontosnak egy új egészségügyi csoport felállítását, hogy versenyzőink ne legyenek magukra utalva, csak általunk ellenőrzött táplálékkiegészítőket kapjanak. Kati semmiképpen sem lesz számkivetett, mellette állunk."