Üdv Rabe
Elobb az off:
A transindexen szintén kannabisz a nevem, bár már rég nem írtam, nincs kivel vitatkozni.Nézd meg egy bizonyos Bobby beszólásait, tecceni fog :)
A Kovenant abszolút bejön (mindkét album tetszik), nagyon indusztriál, nagyon gép.Újabban csak gépzenét hallgatok (Die Krupps, NiN, meg goa trance, úgyse tudod mi az :)
"All questions are answers...Hidden within their own reality."
Na ez az.Ez az amit én teljesen felfogok, amit magaménak tekintek.Kösz a szövegeket !!
Más: a NO FEAR tkp. azt jelenti, hogy minden orültséget ki kell próbálni, mert mindegyik egy lehetséges katarzisforrás, egy lehetséges kapu.A hernyót hagyjuk.Egyelore :)
On:
Na ja, de a kérdés az, hogy most ezek Manson "emberei" vagy nem. Tehát mit támad? Csak a kereszténységet, vagy azon már túl van?
Ti. a gyerekek.Nos nem tudom konkrétan.A kereszténység régi téma.Azzal már nem foglalkozik.Egyik interjúban azt mondta, hogy az AS albumon teljesen kivesézte a témát.
Az új isten/vallás szerinte nem más mint a tévé:
ASTONISHING PANORAMA OF THE ENDTIMES
the boy's got a head like an atom bomb
hang him from a cross like the number one son
and he’s been waiting so long
to get it on.
the boy’s 15 but he’s 16 gauge
wants to break out from his Jesus cage
he’s already torn out the last page
it's the "latest rage"
Violence for the people
they always eat the hand that bleeds
Violence for the people
give the kids what they need
Kill your god, Kill your god
Kill your TV
the boy's purified by the quitter gods
burning up his cross like a revelation
and his glass jaw opens
like a puppet head
this is what you should fear
you are what you should fear
Ez a szám nincs rajta egy albumon se.Konkrétan mirol van szó: az AS albumon a tömeg megteremti az új istent, a sztárt, ami a tévé útján terjed.O maga is része lesz a tévének, mechanizálódik.Néhány példa:
"The screen is us and we are tv..." (man that you fear)
"You build me up with your whishing hell..."
"Something has grown out of my chest.I have seen it.It is hard, and it is cold" (Track 99, AS album)
"God is in the TV" (Rock is dead, MA)
Nos és ezt a tévé-istent pusztítják el a gyerekek.Hogy kik ezek a kölykök, az szvsz lányegtelen.Arctalan senkik, hopeless and disposeable.Tán a rajongók.
Nekem ezzel csak az a bajom, hogy az ilyen "én csak összekötöm a kellemest a hasznossal" című megoldások eleve elég gázosak. Ja, és szerinted miben különbözik tőled egy átlagos amerikai Manson rajongó?;-)
Nézd, mi a kellemes és mi a hasznos?? Nem értem.Van egy alkotó, aki megorül ha nem jut hatalomra, ha nem uralkodik mindenek felett, ha nem alkot egy olyan rendszert ami csak az övé.Manson megtette ezt.Az albumokat magának írta, de rejtvényszeruen.A pénz meg azért kell mert azzal is elosegíti a hatalomrajutását.
Tehát a két réteg közül mindketto hasznos.
Apropó alkotási stílus.Erico Verissimo ezt mondatja egyik szereplojével, aki író:
"Ha az írónak van valami mondanivalója, nem látok okot arra, hogy miért nem világos kifejezkkel mesélje el, hogy a leheto legtöbb ember olvass és megértse.Nem értek egyet azzal a gogös és arisztokratikus elzárkózásra törekvo kívánsággal.Az élet már úgyis eléggé bonyolult, ...nem kell mesterséges bonyodalmakat kiagyalni.Semmi kedvem nincs, hogy irodalmi rejtvényeket szüljek.
Sose jelentettem ki hogy meg akarom váltani a világot, hogy vallást akarok alapítani , vagy filozófiai rendszert teremteni.Ugyanolyan oknál fogva írok, mint ahogyan egy tyúk tojik.Biológiai sorsszeruség."
Nos Manson pont ennek az ellentéte.O irodalmi rejtvényt alkot, és minden számomra értékes mualkotás egy ilyen rejtvény, amit csak az fejthet meg aki valóban "tehetséges".A romantika ezért hagy hidegen engem: túl egyértelmu, szájbarágós, egyszeru szimbólumokkal.
Hogy miben különbözök egy amcsi rajongótól.Tán abban hogy engem Manson mind ember hidegen hagy, mindig a muvészt látom benne.Csak az érdekel benne, amit a muveihez kapcsolhatok.
Meghát még miben különbözök: Karinthy kalapját egyszer tévedésbol felvette valaki.Észrevéve a tévedést, a fiatalember szabadkozva adta vissza a kalapot az írónak:
-Elnézést, muvész úr, de hát a fejünk körülbelül egyforma...
-Körül igen, de belül...nem hinném.
:))
"Persze mindenki azzal azonosul, ami hozzá a legközelebb áll, ezért látod te csak a szolgákat.A császár nem meztelen, tudod... "
Nem értem mire célozgatsz...
Te azért látod csak a szolgai részt a muveiben, mert te is közéjük tartozol.Saját bevallásod szerint.A császár nem meztelen.Ez egy régi mese, emlékszel?
A császár csináltat magának egy olyan ruhát, amit csak a bölcsek látnak.És amikor felvonul tök meztelenül az utcán, mindenki úgy tesz, mintha látná a ruhát, csak egy gyerek kacag rajta.
Nos én azt próbálom sugallni hogy Manson is hasonló ehhez a császárhoz.A tömeg röhög rajta, a zenéjét szemétnek tekinti.Nem érti.De én, én meglátom a ruhát.Lehet hogy nincs ott, de én MEGLÁTOM, és még ha nincs is ott a valóságban, az agyamban, a saját rendszeremben felépítettem, értéket adtam neki.Aki meglátja egy marék homokban az univerzumot, az hiába meséli el azt a majmoknak, ok csak a sarat látják továbbra is.Ha ezt nem érted, akkor...
Ki a fasz mondta, hogy az a menő, ha own standardokat kreálsz?;-)
Hányingerem lett...
1.KI A FASZT ÉRDEKEL HOGY MI A MENO???????
2.KI A FASZT ÉRDEKEL HOGY MIT GONDOLNAK A MAJMOK??
3.Nem azért teremtek saját rendszert mert unatkozom.Azért teszem , mert nélküle paraszt lennék, bunkó faszfej, akit utálok.Azért mert ez a geci világ nekem kibaszottul nem tetszik, mert nem tetszik a geci pénzetek, a geci zenétek, a geci véleményetek, az arcotok,a szagotok.Mert kibaszott ketrecben vagyok, összezárva veletek,utolsó majmokkal, mert hülyének néznek, mert megaláznak.Rohadt állatkert!
Ja, értem ez a Te saját "standardod", ugye? Mert ha nem(és ha őszinte vagy akkor ugye elismered hogy nem), akkor van egy kis gáz.
Na álljunk meg.Én nem MM világát tekintem a magaménak.Én a zenét (minden zenét) téglának tekintem, ami hozzájárul egy rendszer kialakulásához.Manson szövegeit csak kódolt, afféle angyali üzenetként értelmezem.
Én hiszek a dolgok összefüggésében.A szimbolizmusban.Én hiszem, hogy MM csak egy üzenethordozó számomra.
"He's just an angel" ...mondja magára a As lemezen.
Szerintem meg minden hülye lázadó pöcs is csoportba tömörül, még az anarchisták is, és mindehol megvannak a vezetők.
Tudom, persze.De engem ez mind nem érdekel, tudod?
Én ugyan senkit nem akarok vezérelni.Én magamat akarok megmenteni.
Saját világot az teremthet aki jogosult rá.
Hülyeség.Akit tud teremteni, az jogosult rá.
A Spice girls is, ha tud, akkor teremtsen.Mert aki képes rá, az az erosebb ;)
Persze nem tudhatod magadról, hogy te mire rendeltettél, de azért lehet sejteni.
Áruld el, mit sejtesz.
Segítene nekem a külso befolyás :))
Miért nem "gyanakodnak" a "szolgák" arra a hízelgőre sosem, aki azzal jön nekik, hogy "én csak föl akarlak szabadítani benneteket"? Holott csak el akarja orozni a hatalmat az eddigi tulajtól.
Nem kimondottan Mansonra gondolok, de neki is van egy ilyen aspektusa.
Nem igazán értem a kérdés értelmét, de megpróbálok válaszolni.
Hogy miért nem gyanakodnak?? Mert nem tudják, hogy ok tkp. szolgák.Mert az új messiástól nem várnak mást, csak azt hogy a helyzetüket még jobbá tegye.
Üdv: bitter thinker