T.gedeon_2001!
1. Néhány történetet én is ismerek az USA-ból-ról. Bár példaként hoztam fel az egészséges nemzettudatra ezt az országot, nyilván én is tudom, hogy nem minden jenki gondolkodik egyformán. De a Magyarországról látott összkép róluk mégis csak hazaszerető átlag amerikait mutat. Aki lehet, hogy nem tűzi ki a nemzeti zászlót az ünnepen, de nem is indít a zászlótűző amerikaiak ellen fikázó topicot, és nem tartja őket balkániaknak emiatt. Főleg nem mucsaizza le őket érte országos médiában.
Mert a szabadság a nemzetükre büszkékre is vonatkozik, gedeon. A demokrácia így kerek.
2. Nem értem tisztán, hogy az azonosságtudat erősítése kiknek a szabadságjogait sérti egy országban? A senkiháziakét?
Azonkívül ha ötven éven át ilyen tudattorzítás folyik ezen a téren, mint Magyarországon, akkor ez a nézet, amit te ma mint mintát ajánlasz nekünk, ez sérti a többségi jogokat.
3. A zászlóbaöltözést tréfának szántam. Apró adalék a srácok és az SZDSZ azonosságtudatához.
4. Mindent mértékkel, mondta egyik tanárom mindig. A nacionalizmus is lehet mértéktartóan egészséges, és magamutogató külsőségektől mentes. Ennek túlzásaitól szvsz.. a magyar átlagpolgár még igen messze van, alatta. Nem a köldöknézés veszélye tehát az, ami szóvá teendő ebben a témában, hanem a torz nemzettudatot szinten tartani próbáló kozmopolita liberalizmus.
puzdra