Na akkor horgász szemmel: X. megyében van egy Tisza-holtág, ami a Z. Nemzeti Park kezelésében van, és védett területnek van nyilvánítva, évek óta 1 azaz egy db fekete gólyapár miatt, ami -ráadásul nem is minden évben- ott költ.
Ne is mondjam, hogy az egyébként horgászható vizekben szűkölködő megyében egy ilyen Tisza-holtág milyen jó horgászvíz lenne, és Y. község, -aminek a határában van,- idegenforgalmát is fellendítené.
Ehelyett a természetvédelmi területre belépni tilos, horgászni tilos, a bírságok 15000 Ftnál kezdődnek.
Csakhogy, a területet a nemzeti park megbízásából kezelő (halász) testvérpár gátlástalanul rabolja le a területet. Tavaly, amikor a ciánszennyezés miatt lecsökkent horgászlehetőségek miatt egy kicsit enyhébbek voltak, és -nagy protekcióval- sikerült horgászengedélyt szereznem a területre, egy késő őszi alkalommal több mint 100 varsát számoltam meg a mintegy 4 km hosszú holtágon. (Meg amit még nem láttam, meg eluntam a számolást)
Úgyhogy abban a "védett" vízben nem sok hal maradhatott.
Sajnos itt a baj, hogy természetvédelem ürügyén letiltanak egy területet az egyszerű földi halandó elől, ée utána saját hasznukra lerabolják.
Nem lennék meglepve, ha a DDNP-ben is ez menne, hogy a fejesek, állami vezetők a zárt területen zavartalanul vadászgatnak. Ne felejtsük el, ott van a Gemenci-erdő, hazánk egyik legjobb szarvasos-dámvadas területe.