BadGe Creative Commons License 2001.07.09 0 0 1057
rugo-
Igen, ez egy Budapest műholdkép, de nem térképet, hanem GPS tracket kell illeszteni rá. Tulajdonképpen ettől lesznek pontosak a térképre kézzel felvett utak. Valóban LCC vetületet használok, ezzel adódik a jelenlegi 20-30 méter tévedés a széleken. Sajnos akárhogy módosítottam a controlpontokat (2 db) egy ici pici eltérés mindíg adódott. Lehet, hogy túl nagy a terület és az is lehet, hogy ez az 1 fokmásodperces eltérés magából a fotóból következik (92-es SPIN-2 kép). Kisebb területeket külön-külön nagyon szépen lehet pontosítani. Ez kb 1/4 budapestnyi terület. Ezért kellene valami olyan módszer amivel a térképet dinamikusan, több ponttal megadva úgy tudnám torzítani, hogy minden track a térkép szerinti helyén legyen. Vannak hibrid módszerek, pl a vetületem paramétereit több négyzetre is megadhatom, amelyeken belül a progi automatikusan új értékeket használ, de ez egyelőre elég öszvér megoldásnak tűnik...

szóval, a te felsorolásodból a 2-es számú érdekel, a polynomos. de ha lehet, akkor nem elmélet, hanem ahogyan írtam egy képlet, bemegy x,y kijön lat,long. vagy bemegy lat, long és kijön a másik lat,long. stb...

Ge.

Előzmény: rugo- (1052)