Vicky (GGals) Creative Commons License 2001.07.07 0 0 91
Sziasztok!

Nekem szörnyű csalódás volt a Hannibal. Rohantam már a bemutató napján megnézni, mert (nem lévén elképesztő nagy mozi-bolond) még soha nem vártam ennyire egyetlen filmet sem. A "Bárányok..." számomra alapfilm és hozzá méltó folytatásra számítottam. Buktam...

Sokatokkal ellentétben én úgy éreztem, Julianne Moore Starling-alakítása Jodie Fosterének nyomába sem léphet. Lehet, hogy az én elmémben Starling összeforrt Fosterrel. Megjegyzem, ettől függetlenül Moore-t nagyon tehetséges színésznőnek tartottam/tartom.

Sir Hopkins pedig a férfi színészek közül nálam magasan a legnagyobb favorit és szerintem nem kapott elég nagybetűs SZEREPET ebben a filmben.

Engem kifejezetten kiakasztott, hogy valamiféle romantikus szál bontakozott ki a nyomozó és Lecter doki közt. Az én elképzelésemben az ő kapcsolatuk abszolút plátóiként élt, amelyben a doktor nem nőként, hanem szinte ártatlan kislányknt tekint Starlingra és azt hittem, éppen ez az "ártatlanság" az, ami vonzza őt hozzá, mint emberhez. De semmiképpen NEM mint nőhöz... Hozzáteszem, nem olvastam a könyvet, DIREKT, mivel a két főszereplő személye annyira kötődött nálam a színészekhez, hogy először a filmet akartam látni. Talán ha elolvasom, több értelmet nyer a "romantika" - mert, mint többen írtátok, azt a könyvben sokkal mélyebben elemződik.

Egyszóval: számomra csalódás volt, én maradok a "Bárányok..."-nál, mert akármennyire is a Hannibal nem annak a folytatása, mégis némi köze van egymáshoz a két filmnek és képtelen vagyok nem tenni összehasonlításokat. Ha ezt megteszem, akkor viszont ez utóbbi a "Bárányok..." nyomába sem érhet. Nálam...