Én is épp az itteni gyűjtőknél való kilincselést ajánlottam volna...
Illetve még rendszeresen akad új darab a pesti "Tangó"-n (használtcikkpiac a Nagykőrősi úti autópiac előtt) két mindig kint lévő kereskedőnél is. Régebben a BÁV kerített valahonnan egy vagonra valót, ők is sokáig árulták. Azok többnyire egy Zenith design-ra hasonlítottak.
Az általam említettet azért dobtam be ismét ide, mert nekem is nagyon szimpatikus, szintén megpróbálok egyet keríteni. Ha látok valahol ilyet, jelzek. Azonban szerintem pont a repülős múlt miatt - a korábban APT által is leírt okok alapján - szerintem ez igazán csak bőrszíjjal való.
Apropó repülősmúlt. Farkas Bertalanról nem tudom, milyet viselt fenn, de a '92-es német-orosz űrrepülés orosz tagján ez a szerkezet volt. Azt nem tudom, milyen tokozással. (A németen alighanem Fortis.)
Korábban pedig a magyar légierőnél is rendszeresített típus volt a 3133-as. És nagyon bevált !
Más :
Régi DOXA szinte mindig fellelhető néhány ezen a honlapon. Újat meg én sem leltem sosem, de mint írtam, úgysem ezek a maiak rengetik meg a piacot. De, ha érdekel, akkor az importőrét az Astoria üzletház emeletén találod.