Tegnap volt szerencsém a filmhez, mit mondjak, sokkoló volt. A
Bárányok hallgatnakhoz képest laposabbnak éreztem (ott nagyon izgalmas volt, h 2 szálon fut a cselekmény, itt viszont sok minden kiszámítható volt), valahogy nem tűnt elég kidolgozottnak, és a brutalitáson volt a hangsúly, de így is tetszett. Azt olvastam, h Scott 4 órás filmet készített a könyvből, ez azért megmagyarázza, h miért indul lassan - szerintem egyébként remekül - a film. Az pedig külön jó, h Lecternek először csak a hangját hallani a filmben, és csak utána látjuk kalapban, ahogy anno elköszönt. A vége tényleg kapkodósra sikeredett, nagy kár érte.
Dr. Lecter már bejárta Amerikát és tíz évig Európában bujdokolt. A Hannibál végén épp egy kínai kisfiúval osztja meg bölcsességét – és egy finom falatot... Vagyis nem kel újabb tíz évet várni a folytatásra, mert már a Hannibal forgatása alatt gondoltak a Vörös Sárkányra, amit egyébként nem bánok.
Ja, és Oldman szerintem is remek, látni nem nagyon látjuk, viszont a hangja hihetetlen. Öreg, ahogy kell. Nem gondoltam volna, h így meg tudja változtatni. Remek volt! A hivatalos honlapon (intercomnál) viszont meg sem említik. :((
Kritikák a Hannibalról