Törölt nick Creative Commons License 2001.07.04 0 0 80
Hello, pontokba szedve írok, mert így egyszerűbb.
1) A zene: Bach/Goldberg variációk (egyébként ez le van írva a könyvben):)
2)Szerintem a Bárányokban egyáltalán nem utaltak arra, hogy miért lett Lecterből kannibál, ez legelőször, a könyvben (Hannibal) jött elő;
3) A bilincs Clarice-nál volt, meg a pisztoly is, amikor lelőtték a disznókarámban (sőt, még egy kés is volt nála) - ezeket Lecter szépen lepakolta egy komód tetejére;
4) Az 1.számú forgatókönyv (by David Mamet) azt hiszem úgyanugy végződött, mint a könyv, de állítólag nem jött be senkinek, ezért át kellett írni. Mondjuk ezt meg tudom érteni, egyszerűen képtelenség lett volna hitelesen végigkövetni azt az érzelmi szálat, ami Lecter és Clarice között szövődött a könyvben, nem lett volna erre elég 3 óra sem;
5) Szerintem Oldman esélyes lesz "mellékszereplő jelölésre" - zseniális volt, mint mindig.
6) Szöszi (sz...sz), miből gondolod, hogy 20-30 embernek meg kell várni, amig elolvasod a könyvet? Kicsit irreális. Egyébként a könyv már tavaly megjelent magyarul, ha ennyire izgatott a téma, miért nem olvastad el korábban? Én most olvasom az english versiont, nagyon jó, kár, hogy a film nem igazán tudta visszaadni a hangulatát, bár az utolsó 10 perc kárpótolt.