Timberland Creative Commons License 2001.07.01 0 0 1025
Bocs ha hülyeséget kérdezek!

Ma.-ról van valami térkép amit lehet használni az etex Vistahoz én hallottam olyat
vagy olvastam hogy elvileg megoldható hogy ha bescannals egy térképet és azon a térképen megadsz
3 egymástól lehetőleg távol lévő pontok pontos koordinátáját akkor a térképet felrakva a készülékre
(pl túristatérkép) tudja mutatni a pillanatnyi helyzeted a készülékbe átmásolt térképen! Ez igaz ? Egyáltalán nekem az a fő gondom az egésszel hogy ezek a gps készülékek egy görbe vonallal mutatják az utad ami segít visszatalálni
a kiindulási helyig de pont ez az ami a túrázok kissebbik gondja én sokat szoktam járni kirándulni de
hogyan tudom használni a készülékemet arra hogy oda is találjak valahová pl. ha túrázok a Börzsönybe,
mivel a magyar túristatérképek nem tartalmaznak "szabványos" koordinátákat így semmire sem
megyek a készülék által megadott "csupasz" koordinátákkal a legjobb az lenne ha tényleg megoldható
az amit fent kérdeztem de ez is gáz hiszen kicsit mulatságos lenne ha valami új helyre mennék előtte be
kéne járnom az egész területet hogy megállapítsam 3 pont koordinátájat amit aztán megadhatok a számítogépbe bescannalt térképbe...!