pestiutca12 Creative Commons License 2001.07.01 0 0 3137
Tiborcsik,
Elöször is $4000-bol a kereseti ado kb. 30-40% között ingadozik, függ attol, hogy egyedül állo vagy családos és hány gyerek.

A lakbér árak között nagyon nagy különbségek lehetnek, attol függöen hogy melyik államban laksz, - nagyvárosban vagy kertvárosban, és a város melyik részében.

Vegyük pl. New Jersey államot. Itt az átlag lakbér egy két háloszobás plusz livingroom, konyha, fürdöszoba - havi $800 - $1000 körül.
Villany nyáron a légkondi miatt lehet havi $100 (vagy több) télen kb. $50 (vagy több).
Fütés-fözés-moso/száritogép használat-meleg viz, (ha gáz fütés van) lehet kb. havi $60-$100 (nyáron kevesebb)
Telefon alapbére csak local hivásokkal kb. havi $30.00 (attol függ mennyi extrád van, mint call waiting, caller ID, etc) - de lehet venni "csomagokat" is ami olcsobb lehet.
Távolsági hiváshoz külön kell alapbért fizetni, (havi $5 ?) plusz a hivások.
Internet havi $20 - 24 ora / 7 nap egy héten (minden benne van, mást nem kell fizetni)
Viz kb. $30-40 havonként.
Gyerekeim zsebpénze kb. $30-50 havi volt. Mikor egyetemre kerültek, az egyetemi tandij évi $27 ezer volt fejenként (ez egy közepes ár)
Mozijegy átlagban $8 - $10 darabja.

Supermarket bevásárlás 2 felnött/2 gyerek, kb. havi $500 (coupon-okat használva és ovatosan!!) Szeszes ital nincs benne, de ha érdekel, nem olcso.
Ruházkodás, lotto, stb. ez teljesen egyéni és sokban függ attol is, hogy hol vásárolsz. De pl. egy egyszerü rövid ujju nöi pullover kb. $30-$40 körül, - egy normális irodai ruha $80-$100 és ettöl több, - átlagos férfi öltöny $200-$400 körül, - egy pár nöi zokni $3 körül, stb.

Benzin havi $80-100. Olajcsere, és egyébb fenntartáshoz szükséges javitások könnyen belekerülhetnek $200-600-ba.

Betegbiztositás 2 felnött/2 gyerek (a mi esetünkben) havi $200.

Vakácio/sporolás egyénenként változik.

Ha kimegyünk vacsorázni 4-en (a család) - ez kb. $60-70, ital nélkül.

Ez csak az én tapasztalatom, - a kiadások, ahogy irtam, ahány hely, ahány ember, annyi féle.

Viszont ahogy én hallottam, az a fizetés amiröl te irsz a magatok esetében, nem egy általános fizetés otthon. Több helyröl hallottam, hogy sok, értelmiségi munkakörben dolgozo család, ennek a feléböl kell kijöjjön, és nincs modjában hogy 30-40%-al rendszeresen tulköltekezzen.

Előzmény: Tiborcsik (3135)