primera Creative Commons License 2001.06.29 0 0 1327
Sziasztok!
Ritkán tudok fellépni és írni, de olvasni rendszeresen olvaslak Titeket /a férjem letölti és hazahozza nekem. / Előre is bocsánatot kérek, ha kicsit hosszú leszek…/
Úgyhogy most visszatérnék még egy kicsit a kézmosás témához: Nem is gondoltam volna, hogy milyen sok olyan ember van, aki babalátogatáskor nem mos kezet. Most már így az ajtóban megkérjük Őket a kézmosásra, persze eddig is megtehettem volna, ha nem hiszem azt, hogy ez mindenkinek természetes.… /Köszönöm az ötleteket. :)/ Viszont az főképp mérgesített még, hogy amikor az unokatestvérem, aki a saját babáját annak idején még az anyukájának sem engedte megfogni /persze kézmosás után sem / és a látogatókat is visszautasította, na szóval Ő mire észbe kaptam már mosatlan kézzel a Roland kezét fogta és mondta, hogy fel is venné egy kicsit. :-/ Anyukám szerint már biztos elfelejtette, hogy milyen kisbabával, hát most én nem akarok rosszindulatú lenni, de 4 év alatt nem hiszem, hogy az ilyen felejthető. /na persze neki a más gyereke… / /most mégis rosszindulatú voltam…./
Visszatérve még egy picit az ujjszopira is: A gyerekorvosnak is elmondtam, hogy rászokott, Ő pedig nagy hévvel mondta, hogy az baj, és ha meglátom vegyem ki a szájából a kezét, és inkább cumira szoktassam, mert ahogy mondta, eldeformálódik mindene a hüvelykujjától kezdve, a fogig… Meg még azt is mondta, hogy ugye később nem akarom, hogy drasztikusabban kelljen leszoktatni, mint például gyógyszertárban kapható lakk, meg ilyesmi…
Hát mindenesetre én nem igazán akarom kiszedegetni a kezét, mert olyan aranyosan elcuppogtatja, és nagyon jól elnézelődik, majd elalszik rajta. :) Meg hiába rakom a szájába olyankor a cumit nagy grimasszal kiköpi, sőt volt olyan, hogy a hüvelyujját is betuszkolta mellé. :)
Hallottam nemrégen egy érdekes dolgot: - egyik este úgy jártunk, hogy nagyon nyűgős volt a manó és ezért megmértük a lázát a kis fenekében, majd rá kis időre jött egy nagy rotyi és megnyugodva elaludt. Úgyhogy nem tudtunk másra gondolni, minthogy a hasa fájt és a hőmérőzés segített rajta. Ezt meséltem egy ismerősömnek, akivel egyidős a babánk, és Ő erre azt mondta, hogy én ezt nem tudtam?!, Ő ezt minden nap megcsinálja, akkor is, ha nem nyűgős a baba, hogy legyen tojgli. /hozzá kell tennem, hogy tápszeres a kisbaba, és akkor még hasfájósabb, de hát szerintem ez elég érdekes megoldása a dolognak, nem? Aztán hallottam, hogy a gyógyszertárakban lehet, úgynevezett „szélcsövet” kapni, ami valami ilyesmi szolgálatot tesz. /ezt pedig egy csecsemőosztályon dolgozó ismerősömtől hallottam. / Szerencsére a Roland nem hasfájós, de ezt csak úgy érdekesképpen meséltem el. :)
Quizas a Rolandnak 3670 g volt a születési súlya, gyorsan hízásnak lendült. :) /mondjuk nőni is sokat nőt, de hát az apukája is igen magas, úgyhogy nagyon jó, hogy a legtöbb kisruhánk 62-esnek lett beszerezve. /, a védőnőnk szerint simán elmehetne, egy anyatejes kampány reklámjának. :) A gyerekorvos is megkérdezte rutinosan, mennyit eszik egy alkalommal, és van-e tejem, majd ránézett a babára és azt mondta, hogy akkor hagyjuk ezt a dolgot, vizsgáljunk mást. :) Igazából nem is mértem még, hogy mennyit eszik alkalmanként, hetente mértük eddig, ezentúl pedig havonta mérjük, mivel szerintem, amíg ilyen szépen gyarapszik felesleges méregetni….
Balletje én úgy tudom, hogy a tampont nem javasolják, mert úgy szerintük nem tud az ember lánya normálisan tisztulni, meg fertőzés forrása is jobban lehet, meg olyat is olvastam, hogy sokaknak még nem is igazán marad benn a kitágult helyzet miatt... Nálunk a kórházban még az alsóneműt sem engedték, persze Tena bugyi volt nálam, mert anélkül nem bírtam volna közlekedni. :)
A pelenka vállra terítésével én is egyet értek, igazából ha valakinek odaadtam a babát csak így, hogy a vállára pelenkát raktam. Ezt még jobban elfogadták, mint a kézmosás kérését. /Lehet, hogy azt hitték, hogy az Ő ruhájukat kell védeni a bukástól?!/ :)
Most bfejezem, mert nem győztök olvasni, mindenkinek kellemes babavárást és babázást kívánok.
:))