eLBaNDi Creative Commons License 2001.06.28 0 0 95

Sziasztok!

Szóval az a meglátsom, hogy elég elfogult véleményeitek vannak, ami nagyjából jól is van így. No meg persze bizonyos szempontokból igazságtartalma is van a vélemenyeknek.

De azért mindenki baláthatja, hogy a magyar foci (közel)jövőjét tekintve mindenképpen előnyös, hogy a

LOKI

NB1-es maradt.

• 1. Szerintem fontos, hogy az UEFA kupában ne másod osztályú csapat képviselje szeretett hazánkat. Mégpedig azért, mert nagy valószínűséggel egy első oszályú csapatnak jelentősebb anyagi lehetőségek állnak rendelkezésére nívósabb játékosokat igazolni, ha nemzetközi kupaszereplés vár a csapatra Tehát a LOKI eredményesebben is szerepelhet, mint ha kiesett volna és nem költenének erősítésre.

2. Debrecenben az átlagos nézőszám 5000 fő. Már így is elég sok az olyan Pesti csapat az NB1-ben amelyeknek jó ha összesen van 2000 szurkolója, de már nagyon sokat mondtam. Távol álljon tőlem, hogy bárkit megsértsek, de még BKV-ELŐRE ultrákról nem hallottam. Ami a feljutás esetén azt jelentette volna, hogy újabb "üres lelátós meccsek" következtek volna, ami nem biztos, hogy jót tett volna a sportág népszerűségének/népszerűsítésének. Mint ahogy az sem, ha a sok lelkes debreceni szurkoló - akik már a kiesés biztos tudatában is töretlenül buzdították csapatukat - csak másod osztályú meccseke járhatnának.

3. Jó lenne, ha nem lenne az NB1 Budapest-Bajnokság. Így sem tudja már a főváros eltarani a már meglévő csapatait sem. (Lásd: Csepel, Kispest, Vasas - szaporodtak a gondok, bár már tisztul az ég.) És igenis szükség van vidéken is a focira. A minőségi, jó focira. A LOKI pedig messze nem a második legrosszabb csapata volt a mostani bajnokságnak. (Talán erre elegendő bizonyíték a

Magyar Kupa

)
      (Óriási vezetőségi és hatalmas bírói tévedések.) Persze ez már nem ide tartozik.

• Mindent egybevetve, szerintem a magyar focinak ez inkább előnyére fog válni, mint hátrányára, még akkor is, ha elég fura, hogy ilyen megtörténhet...

HAJRÁ LOKI!!!