Én azt gondolom, hogy a Kecskemét semmiképpen sem juthatna fel, mert nem végzett erre jogosító pozícióban. A Debrecen sem maradhatna bent, mert nem végzett erre jogosító pozícióban. Ettől függetlenül én még örülök is a Debrecen bentmaradásának, de azzal kapálózni, hogy miért nem a Kecskemét került föl, tiszta hülyeség, mert ugyanannyi jogalapja van nekik, mint a Lokinak. Egyébként akár a Kecskemét is nevezhetett volna az NB1-be (ugyanúgy, mint a Loki), mégsem tette. Ennek is nyilván oka van, bár nem tudom, mi az. Ebben az esetben pedig három variáció közül kellett volna valakinek (MLSZ?, Liga?) dönteni:
a) kiválasztani, hogy melyik nevezést fogadják el (ami azért gázos, mert jogilag megtámogatni egyiket a másik terhére elég neccesnek tűnik)
b) mindkettő
c) egyik sem
Ráadásul az MLSZ-elnök, ugye, kötődik Kecskeméthez.
De mindez csak felesleges eszmefuttatás, mert a Kecskemét nem nevezett, a Loki pedig igen. Ez (mégegyszer hangsúlyozom) nem jelenti azt, hogy feltétlenül jogos az, hogy a Loki bentmaradt. DE HOGY LETT VOLNA NB1-ES A KFC, HA NEM IS NEVEZETT??? Így a KFC NB1-re való nevezését nem fogadhatta el sem a Liga, sem az MLSZ, ellenben a Lokiét igen.
Egyébként tervezek ezekkel az anomáliákkal kapcsolatosan egy topikot, a topikindító kb. 3/4-ét már meg is írtam, csak most nem érek rá befejezni, de egy-két napon belül megnyitom, majd belinkelem ide is.