River Creative Commons License 2001.06.28 0 0 54
Örülök neki, hogy többen is írtatok ide. Már kezdtem megijedni, hogy ennyire kevesen ismerik SP-t.

Mi is éppen arról "vitáztunk", hogy Ted-nek vajon köze volt-e SP öngyilkosságához. Greenwood állítja, hogy Ted-et nehéz lehetett elviselni, ez lehet - bár én nem vagyok ebben biztos. Abban viszont egyetértünk, hogy Ted-el vagy nélküle, de előbb-utóbb biztosan megtette volna.
Az oka, igen, lehet depresszió, aminek persze vannak fokozatai, és az igazán mély depresszió (ami tulajdonképpen nem valamitől alakult ki, hanem veleszületett), késztethet embert öngyilkosságra.

Hogy mivel érdemes kezdeni? Azt hiszem, én a Napló-val kezdtem. Igaz, még mindig nem jutottam a végére (nem mindig lehet olvasni), aztán jöttek a novellái (59. medve), a versei, az Üvegbúra... valahogy ilyen sorrendben.
Szerintem érdemesebb először az életét megismerni valamennyire (vagy a Naplók, vagy az Üvegbúra révén), és utána jöhetnek a novellák, versek. De ez személyenként változhat, persze.

Fabó Kingától egy rövid versecskét olvastam Sylvia Plath-ról, ami olyasmiről szólt, hogy már nem tud tanulni tőle - mármint Plath-tól. Pedig tanulhatott volna...