Törölt nick Creative Commons License 2001.06.27 0 0 51
Egyik nap néztem meg. Sajnos az első részt nem láttam. Tudom, hogy alapfilm, és sejtem, hogy milyen volt. Értem, hogy miért szólták itt le sokan.

Mivel én viszont nem láttam az első részt, ezért alapvetően tetszett a film. Sőt, bevallom, tényleg tetszett!! Most szólok, AKI MÉG NEM LÁTTA A FILMET, A NE OLVASSA EL INNENTŐL AZ ÜZENETEMET, mert tudom, milyen rossz, ha lelövik a poénokat.

Szóval. A pedofil bu*i maszkja, és egész személye már megérte a megnézést!! Egy fiatal csávó, aki kisgyerekeket csábít el. Aztán elkapja egy félig őrült, félig zseniális gyilkos, aki totális eleganciával, mintegy büntetésből lekarmoltatja vele a saját arcát. (A visszaemlékezés képekben brutál volt!) Innentől kezdve egy kicsit bekattan az ember, és egész életét a bosszú tervezése határozza meg, valóságos megszállottá válik. Idős korára egy lelkileg eldurvult, eltorzult ronccsá válik, aki csak a bosszú gondolatával tud megszállottan foglalkozni.
Az _arca_, valami borzalmas!!!!!!! Komolyan mondom, ennyire undorító, iszonyatos, gusztustalan nem-ember és mégis ember "arcot" még nem láttam horrorfilmben, pedig láttam már jó párat!! Hihetetlenül el lett találva!!
Szóval az arca, az egész sztorija, az élettörténete, nagyon el lett találva!

És a kis részletek, amik ennek a baromnak a személyét körülveszik a filmben! :-) Ahogy elkezd cuppogni, és a doki a szájába nyomja a szívószálat, ez a fa** meg elkezdi valami egészen gyomorforgatóan gusztustalan hanggal szívni az italt. :-) Ááá, a fél nézőtér halkan röhögött.
:-)
Meg ahogy kiderül, hogy megvan Hannibal, ez meg elkezd száguldozni a tolókocsival, szól a diadalmas zene, és örül a 300 kilós, gyilkolásra képzett disznajainak! :-)

Szóval az öreg mutáns története cool, főleg, hogy a végén megkapja a büntetését: Semmivel sem volt különb egy gyilkosnál. Amíg tehette, gyerekeket tett tönkre, aztán meg egész életében Hannibal elkapására és meggyilkolására készült. Elgondolkodtató a története.

Aztán ott van maga Hannibal, aki szerintem igazán kiváló alakítást nyújt a filmben! Ismét mosolyra derített sokakat a moziban (engem is), ahogy hanyag eleganciával odaveti a doktornak: "Lökje le. Mondja azt, hogy én voltam." :-))
Vagy:
- Ugye most bánja, hogy nem ölt meg?
- Nem. Annak örülök, hogy így látom.
Uff. Durva.

A végén a sokak által emített agyevős rész királyul el lett találva, és nagyon gusztustalan volt! Meg ahogy odadobja az agyára a konyharuhát. :-))

Ja, és a legvége!!! Nem is írom le, a kiscsávó a repülőn, eszméletlen király jelenet!!!!

Tény, hogy voltak benne felejthető részek, nem volt olyan, mint pl. a Blair Witch, dehát ez amúgy is más kategóriájú film, és a feszültség végig ott volt. Meg az első részt se láttam, én pl. akkor is megijedtem, amikor nézte a nő a videót, és Hannibal hirtelen arcon harapta a felvételen az orvosnőt. (Persze lehet, hogy ezt nem mutatták az első részben, sőt szinte biztos.)

Szóval, nekem tényleg tetszett a film.

Murdock