APT Creative Commons License 2001.06.27 0 0 2343
sukosdg: Szépek az új O+A-id! Alkalmasint mutasd meg őket hátulról is!

A 135eFt-s ROAMER és TISSOT nagyon szépen hangzik. Írd meg KYKLOPS-nak a fellelési helyet, én ezek után a helyében biztos nem gondolkodnék egy CANDINO kvarcórán 90eFt körül!

A FORTIS meg perszer marketing okokból nyomul űrkutatási és repülési irányba. Pedig nekik - akárcsak "kedvenc" BREITLINGünknek - még egy saját szerkezetre sem futotta ezidáig. Ennek ellenére mindkét cég pompásan elvan, hiszen a jelek szerint nem a részvétel, hanem a győzelem a fontos...

(ui.: 10g közben a pilóta leginkább saját magával találkozik, de nem biztos, hogy felismeri magát... Én repülés közben úgy 4-5g-t húztam eddig, de többet nem is kísérleteztem ilyesmivel. Sanyarú lehet a vadászpilóta élete...)

NPZ: A jelölésekre tudtommal semmilyen hivatalos előírás nincs, kivéve az, hogy a SWISS ill. SWISS MADE csak meghatározott (emlékeim szerint 70% fölötti) svájci eredetű alkatrészhányaddal és svájci végszereléssel párosítva használható. Így lehet SWISS MADE pl.: a CHRONOSWISS, pedig Gerd Rüdiger Lang cége és jómaga ízig vérig német, müncheni illetőségű, és a CHRONOSWISS is valójában münchenben gyárt. De a szerkezetek svájciak, és végszerelésre (feltehetően a csat feltételére és a díszdobozban való elhelyezésre) átviszik az egész hóbelevancot svájcba. De a SWISS MOVM., SWISS PART(S) nyilván svájci szerkezetre, de nem ott szerelt órára vonatkozik. Szerintem ezek a cégek legalább korrektek. Egy átlagos kínai óragyár szemrebbenés nélkül ráírja a 3 centes krómozott műanyag kvarcórájára hogy ROLEX, meg SWISS MADE, meg COSC, aztán lesz, ami lesz, a távol-keleten meg ugyibár szerzői és márkavédelmi jog mint olyan nincs, illetőleg dekadens imperialista (TAIWANON kommunista, HongKongon meg skizoid) elhajlásnak minősül, és hivatalból üldözendő...

Előzmény: sukosdg (2341)