Szia Eszkija!
Azt hiszem semmi különösen okosat nem tudok írni, de ha már megszólítottál... (az én írásom apropóján léptél be)
Szóval én azt hiszem, hogy az életben vannak az elvek és vannak időnként kivételek. Hiszen az élet sokkal sokszínűbb annál, hogy 4-5 szóban vagy mondatban elintézhető lenne. Amit én írtam az az elv, amit továbbra is vallok: egy gyerek vállalása akkor jó döntés, ha két ember együtt vállalja. És vannak kivételek, ilyen a Te eseted is. Kivétel abból a szempontból is, hogy Te tulajdonképpen nem a klasszikus módon - előre, teherbeesés előtt - vállaltad a gyereket, hanem a teherbeesés után. Ami egy új szituáció. Itt már két rossz közül kellett választani. Vagy a férjeddel vállalod a feszültséget, vagy a gyereked életét oltod ki.
Amikor én annak idején leírtam, hogy sok mindenért nagyon tisztelem azt, aki felvállalta, hogy azért ment abortuszra, mert nem tukmálhatja a férjére a gyereket, nem írtam (legalábbis remélem, nem kerestem vissza), hogy egyetértek a döntésével. Én ugyanis eddig a legrosszabb ízű, legkeményebb vitámat itt a neten éppen a miatt folytattam, hogy nem értek egyet az abortusszal (kivéve a szélsőséges eseteket). A szempont az, amit fontosnak gondoltam idehozni, az a szempont, hogy a gyerek két ember, az emberpár ügye. Nem kizárólag az anya dolga (és persze nem csak az apáé). És ebből a szempontból fontosnak tartottam, hogy a nő beleszámította a férjét is. Ugyanakkor örülök neki, hogy Te így döntöttél, szintén felmérve és figyelembe véve a férjed véleményét, ha nem is annak adtál elsődleges prioritást, és külön nagyon örülök, hogy nálatok ilyen jól sült el a dolog, a férjed is örül a fiának. Igaza volt valamelyik előttem szólónak, hogy egy hosszú szeretetteljes párkapcsolat valószínűsíti, hogy a dolog jól fog elsülni, de ez előttem semmit se von le a Te vállalásod értékéből. Te nem tudhattad, hogy mikor, mennyi idő után, hogyan végződik a pároddal ez a feszültség. Nyilván bele kellett azt is számítanod, hogy valamekkora valószínűséggel, összeveszés, elhidegülés is lehet a dologból. Hála Istennek jól sült el!
Részemről köszönöm, hogy leírtad a történetedet, szvsz kerekebb lett tőle az egész topik.
haliho