vomitné Creative Commons License 2001.06.25 0 0 86
Sziasztok,

Nekünk egyelőre két gyerkőcünk van, egy 4 éves nagylány és 7 és fél hónapos kisfiú, és egyet még mindenképpen szeretnénk, de inkább kettőt. Nekem egy öcsém van, a páromék hatan vannak testvérek. Apósom meghalt, mikor a legkisebb ment iskolába, anyósom kórházi ápolónő. A hat gyerekből ma már 4-nek diplomája (orvos, mérnök) és szép saját családja, lakása van, a két "kicsi" még egyetemista. És otthonról a szereteten kívül nem sok mindent kaphattak útravalóul. Karácsonyra mindenkinek jutott egy pár zokni vagy egy tábla csoki. És mégis boldogok voltak. Szvsz egyáltalán nem a pénzen múlik.
Én nagyon jól megvagyok az öcsémmel, és örültem volna, ha lenne még testvérem.

Amikor megkérdezik tőlünk, hogy ugye nekünk már nem lesz több, és mi erre azt mondjuk, hogy de, szeretnénk még, akkor az esetek többségében vagy kereken megmondják, hogy nem vagyunk normálisak, vagy összesúgnak a hátunk mögött. Nincs milliós autónk, nyaralónk stb. Van házunk, két kutyánk, homokozónk. Nem utazunk repülővel távoli földrészekre, de idén bepakoljuk a gyerekeket, kutyákat és irány Skócia lakókocsival. :-) Nem vet fel a pénz, de okosan jut mindenre, persze nem veszzük Bécsben a gyerekruhát, és nem járunk luxus-partykra. Hamarosan talán építkezünk, mert a mostani ház két szoba, elférünk, de ha jön a többi baba, kell a több hely. Mikor a 4 évest megkérdeztem milyen házat szeretne, akkor azt mondta egy szobásat, hogy mind együtt aludjunk egy nagy ágyban :-)).

Ismerős család, nagyon sokat dolgoznak, rengeteget keresnek, két sokmilliós autó, új ház stb., a pici fiú három éves múlt. Testvére nem lesz a szülők szerint azért, hogy ne kelljen majd többfelé osztani a vagyont. Mindenki másképp csinálja, az idő múlásával biztos kiderül kinek van igaza.

Szerintem a gyerek egy kiapadhatatlan boldogságforrás, még akkor is, ha eleszi a csokit és kinövi a ruháját, ha összekeni a frissen felmosott padlót, és amikor megnevetteti a héthónapos testvérét, és arra ébredsz, hogy ketten kacagnak teli torokból a szomszéd szobában. Hát ezért kell a gyerek, több is. Nekünk legalábbis.

Melitta