BadGe Creative Commons License 2001.06.25 0 0 996
Jópofa dolognak tűnik, de a leírás alapján talán kis túlzással GPS nélkül is megtalálnánk a dobozkát. Én úgy örültem volna, hogy ha a koordináták alapján a saját térképemen találom meg pilisborosjenőt, aztán legfeljebb elmegyek oda... azt hiszem ez igényel némi természetjáró beállítottságot. Egyszer egy konferenciára találtam oda pusztán GPS koordináták alapján, ahol a megkeresendő hely egy hotel parkolója volt. Egyébként egész megnyugtató érzés volt, hogy amit kerestem az tényleg ott volt :)

Kicsit komolyabb szervezést igényelne, egyben magasabb élvezetet nyújtana, ha több dobozban lenne elhelyezve néhány koordináta. Egy dobozban egyszerre CSAK egy szélesség vagy hosszúság adat. A több dobozban lévő adatokat párosítani kellene, amiből újabb koordinátákat kapnánk. Kezdetben csak a kezdő dobozok koordinátái lennének publikálva, a további dobozokat ezek alapján kellene megkeresni. Mivel a párosítás HAMIS koordinátákat is eredményezne, így egész izgalmas lenne a keresés, és jó sok helyre el kellene menni. Nembeszélve arról, hogy ha a dobozok elszórva találhatóak az ország egész területén, akkor valószinűleg több embernél lennének meg részinformációk, akiknek aztán meg kellene találni egymást. (mondjuk aki megtalálja a dobozt, az ajándék helyett a saját fellelhetőségének koordinátáit teszi bele). így szép lassan összegyűlnének az adatok, a résztvevőknek gyakorolni kellene az együttműködést, stb... A végén meglenne a következő, NEM PUBLIKÁLT dobozok koordinátája. Ezt néhány szinten keresztül folytatva végül el lehetne jutni a céldobozig, amiben persze egy igazi ajándékot találnak a szerencsések. A játék annyiban fűszerezhető még, hogy ha valaki megtalál egy koordináta töredéket, az az elrejti egy másik helyen és annak a helynek a koordinátáit teszi be a publikus dobozba. Ezek aztán a játék végéig ott maradnak, így aki később kapcsolódik be, előfordulhat, hogy 4-5-6-sok dobozon keresztül fogja üldözni a koordináta töredéket. azt hiszem így egész hosszúra lehetne nyújtani. minél többen játszanak, annál tovább tarthat... és ez a lényeg nem? mámint, hogy minél többen mozogjanak... :)

Ge.