Garp szerint Creative Commons License 2001.06.24 0 0 828
Hmm.

Most jártam az Optik+Med honlapján, és kiolvastam az egészet. Olyan jól hangzik, hogy el se hiszem!

Most jönnek ezzel a Sasszem-dumával, ami kicsit direktmarketing-MLM-ízű, de .... na mindegy, lehet, hogy én vagyok kicsit túlérzékeny erre a stilusra.

Szóval nekem már csak egy kérdésem lenne nálam tájékozottabb - esetleg szakmabeli - laptársaimhoz: Eddig ahányszor csak szemvizsgálaton voltam, mindig ugyanazt az eredményt mutatták ki, jobb -0.5, bal -3. A vizsgálat közben mindig ide-oda kell nézni (nézze a piros pöttyöt, stb). Ekkor nekem mindig az a bajom, hogy ilyenkor rámjön a pislogás, meg könnyezik a szemem. Ráadásul mindig az az érzésem, hogy nem tudok egyidejűleg mindkét szememmel odanézni, ahova kell, hol a jobb, hol a bal szememmel próbálom csinálni amit mondanak. Tiszta hülyeség, de én így érzem a dolgot.

"Na erre varrjon gombot Amálka néni!", szóval erre szeretnék valami korrekt véleményt kapni valakitől, illetve kérdezném, hogy más is van-e igy ezekkel a dolgokkal a vizsgálat közben?

Ez az egész azért zavar különösen, mert mindig az az érzésem, hogy láthatnék egy kicsit jobban is, ha nem bénáznék a vizsgálat közben. Érdekes, hogy a vizsgálatot végző orvos(ok) soha nem szóltak rám, hogy maradjak már végre nyugodtan. Lehet, hogy ez az egész csak hipohondria???

Még egy kérdés: jól gondolom-e, hogy az, hogy a szemüvegeket 1/4 dioptriás lépésekkel készítik, valami technikai dolog és lehet hogy ha nekem mondjuk nem -3.0, hanem mondjuk -3.1 dioptriás lencse kellene, olyat sose csinálnak nekem?

Én, mondjuk nagyon jól elvagyok a szemüvegeimmel, abszolút nem izgat, hogy ott üldögél az orromon, ami inkább izgatna az a valóban tökéletes látás. Beleértve ezt a nem pont "egész és negyed" dioptriás lencse dolgot is.

Elnézést a terjedelemért, de segitségeteket várom és előre is köszönöm!