susok Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1280
MosoMama! Ezek a képek csodálatosak, és tündéri a kis Ferkó:))) Milyen aranyos hajasbaba!

Monix! Mi nagyon sokat szenvedtünk a babakocsi és az ágy körül.
Az ágyból a nagyobbat érdemes választani, ha van hely, viszont a 140*70 -es ágyakból nehéz szépet találni. Mi végül egy fenyőágyat néztünk ki a Mega-ban, ami gyerekheverővé alakitható, igy kb. 6 éves korig jó lesz (Philipnek hivják). Az ára is viszonylag jó, a kifejezetten fenyőbútorokat árusitó boltokban kb. 20e-rel drágábbak a kiságyak.

A babakocsira inkább szempontokat mondanék, mert mindenkinek más lehet az igénye (hol, hova és hogyan mész babakocsival), és ezen szempontok alapján érdemes kérdezni a boltban, igy kiderülhet, neked melyek közül kell választani.
- hány funkciós (kell-e mélykocsirész mózessel vagy sem), ha nem kell, le lehet-e vizszintesre dönteni a háttámlát, és hány lépésben,
- van-e hozzá lábzsák, ha télen is kell használni,
- milyen nehéz a babakocsi (a 8kg és a 14kg között igen nagy a különbség), ez a tömegközlekedésnél fontos,
- lehet-e 2 irányból tolni (ha szemben süt a nap, vagy fúj a szél), viszont ezek a babakocsik mindig sokkal nehezebbek a más szerkezetű váz miatt,
- kerekek: kicsi, nagy, vagy nagyon nagy, felfújható vagy nem, bolygósitható-e,
- mennyire összecsukható (autós szállitásnál, vagy otthoni tárolásnál)
- milyen könnyen úgymond "egy kézzel" összecsukható-e vagy inkább kétkezes,
- van-e hozzá bevásárlókosár alul,
- állitható-e a lábtartó része (vizszintesből, függőleges helyzetbe),
- van-e hozzá autósülés-babahordozó, ami rákattintható.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de a gyakorló anyukák biztosan ki tudják még egésziteni:)

Nálunk a Graco babakocsik felelnek meg a számunkra fontos szempontoknak. Legalább három alkalommal kérdeztük ki a babakocsi eladót, mire megvilágosodott előttem, hogy miért van az, hogy a látszólag egyforma kocsik ára között, akár 50e Ft különbség is lehet és mindegyik Graco.
Mi eleve a TS (Travel System) változatokat nézzük, vagyis van hozzá a bébihordozó. De vigyázni kell mert legalább 7-8 tipusú Graco kocsi van, és mindegyik lehet TS is. Ezek a fenti szempontok valamelyikében különböznek egymástól. Segitségképpen felsorolok néhány tipust, de biztosan nem fog mindegyik eszembe jutni (egyszóval jól meg kell nézni, melyik miben különbözik a másiktól): Cirrus, Mirage, Voyager, Ultima, Sterling, Metrosport. Ezek közül az Ultima és a Sterling tud a legtöbbet a fenti szempontokból, de az idén megjelent egy újabb, ami két irányból is tolható (ennek nem tudom a nevét, de ez az egy tulajdonság 15e Ft-ot jelent pluszban).

Bocsi a hosszúságért, de hátha tudtam segiteni.