Na először is. Én úgy tudom, hogy ez semmiképpen sem Bárányok hallgatnak 2, ezt soha nem mondta senki, nem is mondhatta, tekintve, hogy ez egy trilógia, aminek első része az "Embervadász" c. film volt ha jól emlékszem, és ha minden igaz, azt is Johnathan Demme rendezte, aki a Lambset, ennek mindjárt utánanézek.
Tovább. Sztem nem ütötte meg a Bárányokat a film, Ridley Scottól többet vártam, több pszihót, több szellemes párbeszédet Clarice és Dr. Lecter között (mint pl mikor előadta a doki a nyomozónak anno, hogy mi is az amikor a bárányok hallgatnak... talán a csúcsa volt az előző résznek) Persze szép jelenetek itt is voltak, (pl mikor a körhintán elsuhan a csaj mellett Lecter, vagy mikor szemből mutatják Lectert egy tükör mögött áll fél arccal, és igy teljesen torz feje van) főleg a képek jók sztem a filmben. Érdekes hogy gyakorlatilag Lecter a legszimpibb figura(már persze Clarice mellett) a dumájával meg azzal ahogy ezt a beszédstilust Hopkins bá elő tudja adni (hálistennek nulla szinkron) pl: "okey-dokey" Hát kész. Sztem is ő az aki az átlag hatásvadászat fölé emeli a filmet.
Itt is akit akart azt egy mondattal rábeszélte bármire. Pl. az orvost, hogy nyúzza le az arcát,
Orvos ? A milliomosunk orvos volt ? Mert őbenne igen szép adag drog volt, azért volt ezt hajlandó megcsinálni.
a másik hapekot, hogy lökje le a disznyók közé az operaház fantomját
Teljesen logikus volt a dolog, mert a csávót a fantom keverte bele ebbe az egészbe, ő meg ki akart szállni. Nincsenek tanúk, mindenki jól jár. Főleg a disznók.
Aztan Hannibal miert vagta le a sajat kezet a barddal, ahelyett hogy a lancot csapta volan el...
Ez most csak tipp, de sztem azért mert illető bilincsen nem volt lánc. (A duma ott is tizpontos. "Ez most egy igen érdekes, és izgalmas helyzetet teremt. De most sajnos sietek.")