susok Creative Commons License 2001.06.21 0 0 1267
Monix! Szerintem a lábdagadáshoz nagy mértékben hozzájárul a nagy meleg. Nekem most egy kicsit javult a rossz idő miatt. Egyébként a bal lábam jobban dagad mint a jobb. És egyáltalán nem biztos, hogy a dagadás= vizesedés. Régen, anyáink idejében, minden lábdagadásra ráfogták, hogy vizesedés. Nekem mikor a dokim megnézte a lábam kb. 2 hónapja, azt mondta, hogy valószinűleg a baba nyom valamilyen vénát vagy eret és a rosszabb vérkeringés okozza a puffadást. Mindenképp meg kell mutatni dokinak, hogy eldöntse, mi van, mert a vizesedés(vizvisszatartás) lehet a toxémia egyik tünete is. Szerintem alaphelyzetben a legtöbb kismama lába kissé elváltozik a 9 hónap alatt. Én pl. nagyon nehezen találtam olyan lábbelit, amit megfelelőnek tartottam. Végül a La Halle üzletben találtam egy olyan szandit, ami úgy néz ki mint a Scholl gyógypapucsok (két csatos pánttal elöl) és van csatos hátsó pántja is, és ráadásul nem totál lapos sarkú, mint a papucsok általában, hanem 2-3 cm-re emelkedő telitalpú. Ez utóbbi állitólag fontos a gerinc tartása miatt, hogy ne fájjon a derék vagy a hát.

A magzatmozgások miatt ne izgulj, még nagyon picurka a babád, sok helye van mozogni, ezért leginkább még csak a magzatvizet kavarja (bugyborékoló érzés) és csak néha ütközik "falnak". Ahogy nő egyre jobban és többet fogsz érezni. És 1, 1,5 hónap múlva néha már hullámvasúthoz fog hasonlitani a pocakod:) Igazán muris érzés, amikor kidugja mondjuk a térdecskéjét és úgy kidudorodva arréb húzza 10 centit:)))
Biztos, hogy nem lusta, az UH-n látszódik, milyen kis aktivak tudnak lenni!

Mi tegnap voltunk újra 3D UH-n, igazán nagy élmény volt! Sajnos képet nem tudok prezentálni, mivel a kisfiunk megint nagyon bújósnak bizonyult, de a videófelvétel nagyon klassz lett. Az arca előtt szinte állandóan ott volt mindkét kezecskéje és az egyik lábi is, igy felváltva cumizta a hüvelykujjait ill. a nagylábujját:)))
Ilyenkor a 34. héten már ki-kinyitja a szemét is és elképesztően aranyos pofikat tud vágni, amikor épp nincs tele valamilyével a szája:)