Csendesbob
2001.06.20
|
|
0 0
22
|
Szerintem jó film volt, bár Julianne Moore szerintem siralmasan rossz Fosterhez képest.
A fordítók meg kapják be a faszt. Eléggé gányul sikerült lefordítaniük a szöveget. Az amúgy kifinomult Lectert sikerült egyszerű sorozatgyilkossá faragniuk. A disznós jelenet "Why don't you push him in" (Miért nem tolja be?) udvariasságától eljutottak a "Lökje be!"-ig. Sokat dobott volna, ha sikerül rendesen visszaadniuk a doki beszédmodorának előkelő stílusát.
Muterom a kórházban dolgozik a röntgenen és szerinte abszolút lehetséges ilyen módon megcsonkítani egy embert, anélkül, hogy érezze.
Az első rész jóval komorabb volt, de nekem tetszett Ridley romantikázása a zenével és a Firenzei jelenetek lenyűgözőek voltak. Szerintem az is kasszasiker lenne, ha Hopkins egymaga parlamenti jegyzőkönyveket olvasna fel egy kopott karosszékben két órán keresztül, annyira jó színész.
Apropó, a könyveket le lehet tölteni valahonna netről? Most, hogy játszák a filmet a moziba, 1500-2000 alatt nem nagyon lehet megvenni őket.
üdv
Csendesbob |
|