diétai magyar múzsa Creative Commons License 2001.06.20 0 0 3579
Na, a lényeg az, hogy nem egy hülye találmány ez a mozzarella. Viszont a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy önmagában emberi fogyasztásra alkalmatlan. Szoktam néha variálni, hogy ne csak oregánóval együk. Zseniális még snidlinggel és fokhagymával is (akár szárított, akár élő változatban). Nagy favorit, meg kell hagyni.

A másik nagyágyú pedig a paradicsom - feta sajt komnináció. Nyamm-nyamm. Ma ez lesz a vacsi.

Dől ma belőlem a szó, úgyhogy jöjjön a harmadik kedvenc is: ez nem más, mint a túrókrém. Kettőnknek 1/4 kg túróból csinálom. Kell még bele 1 dl kefír v. joghurt, ízlés szerinti fokhagyma, esetleg egy kevés apró kockára vágott vörös hagyma, sok-sok kígyóuborka, szintén apróra vágva és aki szereti a csípőset, az beletehet 1 db zöld erős paprikát. Fűszerezés: kapor, snidling, ici-pici vegeta. Magában is fincsi, de pirítóssal sem rossz.

OFF

Tegnap tonhalat akartam vacsizni. Mondjuk sikerült is. Történetesen Rio Mare-t. Senki ne higgye azt, hogy olyan guszta belülről, mint a reklámjában. Sós vízben uszkálnak a halmolekulák, széttrancsírozva. Az íze valóban nem rossz, de ez még kevés az áráért. - Na, most jól kidühöngtem magam!

ON

Előzmény: Zaporozsec (3578)