szasze,
1. en sem vagyok az a konnyhullatos fajta, de azert a kephez hozzatartozik.
2. ha valasztani lehetne en nem a csaladiadokedvezmenyen szeretnek tobblet jovedelemhez jutni, hanem a berembol szeretnem eltartani a csaladomat. hogy ugy mondjam az valahogy tartast adna.
3. a kormany foglalkoztatas politikajanak a legnagyobb hibajat ott latom, hogy eltoroltek a minosegi es kor potlekokat, igy a differencialas lehetosegeit. ez nagyon jo egy atlagos kepessegu fiatal szamara, de nagyon vissza fog utni.
4. ne hidd azt, hogy a minimalber egyoldalu valtozatatasa egyertelmuen pozitiv hatasu. nalunk pl. a 20 eve itt dolgozo allatgondozok hirtelen minimalberre kerultek (ez tudatilag rossz uzenet szamukra), ugyanakkor a diplomas kezdo nagysagrendileg azonos bert kap a segedmunkassal. hogy az alfoldi konnyuipari szovetkezet reszmunkaidoben foglalkoztatja a dolgozoit, az mar csak hab a tortan.
ha en alakitanam a foglalkoztatas politikat, biztos, hogy a teljes szegmentjeben valtoztattam volna a berrendezest, es a gyerekkedvezmenyekkel is csak utana mentem volna. lehet, hogy ezt nem lehetne ennyi penzbol megcsinalni es ilyen jol lekommunikalni (amibol jelest kaphatnanak, bar nekem a szor felall a hatamon tole), de a tavlati hatasai szvsz jobbak lennenek. es inkabb lemondanek nehany presztizs beruhazasrol, fociebrol es olimpiarol, de elobb ezzel foglalkoznek.
szoval, a prioritasokon valtoztatnek. valoszinuleg nem lenne annyira elitista a szemlelet, de hogy az 1. pontra raterjek, nem vagyok egy konny hullatos fajta.