cc !
Elfogadom, hogy te nagy hangsúlyt fektetsz a 80-as évek mindennapjai átpolitizáltságának a hiányára. Nem pontosan értem, hogy miért teszed, de azt hiszem, nem is igazán érdekes, hogy megértsem.
Ugyanígy szerintem elvárható az is, hogy te elfogadd, ha valaki azt állítja magáról, hogy rendszerellenes szöveget írt a szavazólapra, sőt még azt is, hogy az a véleménye, hogy a Fidesz harcias liberálisból határozott középutas párttá válása néhány év leforgása alatt politikai fejlődésként írható le a legjobban.
Az egészséges nemzeti önbecsülés felépítése szerintem alapvető feltétele a létezésnek. Ez Ny-Európában fel sem merül kérdésként -- igaz, ott nem ölték ki, így nem is kell hirtelen feltámasztani.
Azt viszont már a leghatározottabban állítom, hogy ha melldöngető sovinizmust akarsz tapasztalni, akkor nem Orbánékat, de talán még csak nem is Csurkát kell figyelned, hanem ki kell lépned az országból. Franciaország nagyon jó alanya lehet egy ilyen megfigyelésnek. Ott szoktak sötétebb bőrű polgárokat lelőni, spanyol és portugál kamionokat felgyújtani, stb. De ha egy-egy nemzeti érdeket sértő helyzetet veszel górcső alá, akkor az angolok is jó alanyai lehetnek a vizsgálódásnak.
.