Hi Campi,
...de miért haragudnék? Végül is ezert van ez a fórum, hogy ütköztetve legyenek a vélemények, úgyis olyan állóvíz volt már mostanában.
Nem, itt szó sincs "lenézésről" ,asszem, hogy akik ismernek (Bela,Helmut,Tidzse,és a többiek), sem gondolják, hogy bárkit/bármit lenéznék!
Én nyílván nem gondolom, hogy mindenki legyen ilyen, vagy olyan, és mondjuk Sydney-ben, Tókióban,Buenos Airesben, vagy a legutóbb Kubában nem voltam velük.De az "es gibt unterschiedliche Fans" abszolút találó, én azért élek félig Németországban, hogy ott lehessek a koncerteken, meg lemezmegjelenési napokon nyitáskor a lemezboltban, nem pedig fordítva (hamár amúgy is ott vagyok, elmegyek a bulikra, stb...)
...és nem arról van szó, hogy nyolcvanmilliós piac, mert Ausztria csak 7 milliós, és ott is százezreket ad el a Hosen (meg a DÄ, stb), és ott 199 Schilling minden cd, ami joval alacsonyabb az itthoninal, reálértékben is.Itthon ugye a vezető rockzenekar a Tankcsapda, kb. húszezres eladásokkal, és még így is kénytelenek megalkudni: maxi, slágerek, nagykiadó,csak hétvégi bulik, stb.
És a TCS után ott a nagy űr, kész vége, a köv. csapatok max. 5000 db-ot adnak el.Ez pedig egyáltalán nem pénzkérdés, mert a sok fos, az megy.Miért van Kiskegyed, Őnagysága, Meglepetés jellegű újságból ezer, HVG- féléből meg kettő?
Mikor én 10-12 évvel ezelőtt ott voltam a szarul szóló TCS-bulikon a Lyukban, meg hasonló helyeken, azok közül az arcok közül már majd' senkit nem látni a bulikon.nem az a baj, hogy jönnek a fiatalok, a Hosenre is jönnek, ez természetes, hanem hogy hova tünnek a régi arcok??? Az Ärzte-koncerteken ott vannak a szülők a gyerekeikkel, és ugyanúgy élvezik a bulit, ott minden régi arc megmaradt, nem érzem magam utolsó mohikánnak, kövületnek, mint itthon.Minden tisztelet az Aurórának, hogy lejöttek a Hosen-bulira, és lám, ők tudják nyomni kint is!
Nem lenézés ez, de értem, hogy mit akarsz mondani! Inkább intolerancia. Én nem a munkához/tanuláshoz/pénzhez igazítom a szórakozást/szabadidőt, hanem első: a koncert!
Jövő héten szombaton Hamburg mellett, vasárnap meg majd' 1000km- rel lejjebb Bodensee. Offspring, Hosen. Hamár Csehország: 30- án szivesen elviszlek Prágába, legalább dumálhatunk, és szerintem a belépőt is meg tudom oldani! Majd írd meg, hogy van-e kedved!
Az ilyen budapesti koncertekkel még az a bajom, hogy az utolsó három ráadás mind periférikus cover volt mondjuk az alles wird gut, vagy a Wort zum Sonntag helyett...
na üdv!