Halihó!
Érdekes infóhoz jutottam az albummal kapcsolatban: Írt nekem egy lány magánban e-mailt, aki
elfoglaltsága miatt nem nagyon tud a topicba bekapcsolódni. Viszont felhatalmazott, hogy
mondandójának lényegét megosszam a topictársakkal.
"Sajnos, nem igazán közismert, hogy a hannoveri EXPO magyar pavilonjában futó, Magyarországot
bemutató rövidfilm zenéjének megírására Robit kérték fel ! Úgyhogy ez a zene lényegében az a
zene, csak további ötletekkel kibovítve, és - gondolom - az ötletek jobban kifejtve. Vagyis ami
itt a lemezen zagyvaságnak hat, annak ez a háttere. Magyarország kultúrák találkozási pontja. A
film ezt is bemutatta, és ezt illusztrálja ez a zene is."
Eddig az idézet. Ezt én speciel tényleg nem tudtam. Így Káel Csaba művészeti vezetése már jogosnak
hat, tehát visszavonom "pikirt" megjegyzésemet. A dolog másik felét illetően továbbra sem sikerült
meggyőznöm magam. Azt én is elfogadom, hogy Magyarország kulturák találkozási pontja (bár nekem
ez népzenei vonalon fogalmazódik meg inkább, hisz ott voltak a népzenék között erőteljes
kölcsönhatások, míg például a SMA Israel bármilyen szép dallam, kölcsönhatásokról nehezen
beszélhetünk) A lemezen megszólaló végeredmény _összeségében_ viszont továbbra sem talál utat a
szívemhez, csak egyes részmegoldásaiban. A feladat nagyon nehéz, a kihívás óriási: belefér a
pakliba szerintem, hogy valami nem sikerült.