Sziasztok!
gyömbér!
Még válaszolta Neked szerdán este, de sajna az index nem engedte, hogy el is küldjem.
Talán most.:)
Tényleg választottam másik védőnőt, még akkor amikor kismama voltam. Indult egy topic "Segítség, megint itt a védőnő" vagy valami ilyesmi címmel, ott leírtam, hogy hogyan is történt mindez.
Gica!
Az összes szomszédomat, ismerősömet megkérdeztem akiknél 10 év alatti gyerek van.:)
Fiatal pártól vettük meg a házat tavaly (az ő kislányuk akkor volt 8 éves) és az anyuka azt mondta, hogy a körzeti védőnőt ő be se engedte.
berku!
A recepteket előre felírta a doktornő, de kiváltani tényleg csak akkor tudtuk amikor már Peti megszületett. Bocsika, nem akartam senkit sem félrevezetni. Kaptunk egy listát, hogy mit kell még a gyógyszertárból beszerezni és ezeket vettük meg decemberben (steril vatta, steril gézlap meg ilyeneket).
Még1x bocsika!:)
mosomasa!
A szoptatás nálunk is zürös volt:( Én is ittam a laktoherb teát, minden szoptatás után fejtem (volt olyan is hogy éjjel is), ettem rendesen, ittam rendesen, minden szájhagyomány útján terjedő módszert kipróbáltam (rántott leves, sör (alkoholmentes), stb.) és mégis kevésnek bizonyult. Mivel a húgom egy hónappal előbb szült és neki rengeteg teje volt, így mi tőle hoztunk pótlásnak valót, hogy minél kevesebb tápszert kapjon Peti. Aztán április végétől (ahogy betöltötte a 4. hónapot) már bébiételeket is kap. Így viszonylag kevés tápszert kap Peti. Mi Nestlé BEBA H.A. újszülöttkortól adható, hipoallergén és glutén mentes tápszert kapunk. Ezt a doktornő írja fel. Peti a tápszer ellen nem tiltakozott, az első kortytól kezdve rendesen eszi, soha nem fájt a hasa és nem fújódott fel tőle.
Természetesen az a legjobb ha minél tovább csak anyatejet kap a pici, de szerintem akkor sem kell nagyon megrémülni, ha tápszert kell adni.
Azt hiszem engem éppen piglet vígasztalgatott, mikor kevés lett a tejcsim, hogy attól sem lesz több, ha kockásra aggódom magam, és milyen igaza volt. Sokáig bántott a dolog, hogy mástól kell tejet hozni, mégha a húgom is az, és hogy tápszert is kell adnom, de Peti szépen fejlődött, sokat mosolyog, vidám, kiegyensúlyozott baba, ha tele a pocija jókat alszik és, hogy ez nem az én tejemnek, hanem a bébikajáknak és a tápszernek köszönhető az meg kit érdekel? Én is szerettem volna sokáig szoptatni, de csak 4 hónapos koráig ment.
Szóval ne ess kétségbe, mindig van valami megoldás!:)))
Nem locsogok tovább, mert félek, hogy megint lefagy a rendszer, vagy szétkapcsol a vonal.:(
Sziasztok:
Buksi