Szép jó reggelt!
Hozzászólásaitokat köszönöm.
Kedves kicsibarsonytalpu!
"A boldogság nem más, mint jó egészség és rossz emlékezőtehetség." Osztom a véleményt:-)"
Sokan és sokféleképpen próbálták meghatározni a boldogság fogalmát. Hogy pont a fentebb említett lenne igaz? - nem is tudom, talán részben, na de így ennyire kategórikusan kijelenteni? Különben is némi szarkazmust érzek ki belőle. Nem, én nem osztom a véleményeteket. A boldogság ennél sokkal összetettebb érzés.
A szép élettel kapcsolatban pedig ahány egyén, annyi az elképzelés, a megfogalmazás. Nyító hozzászólásom éppen a vélemények sokszínűségét hivatott kiprovokálni. Az idézet,illetve a vele azonosuló véleményed egy a sok közül. Köszönöm, hogy megosztottad velem.:)))
Kedves pint!
Tetszik a recept. Remélhetőleg sokan alkalmazzák. Mindenesetre nem lenne haszontalan az élet széppé tételéhez. Köszönöm.:)))
Kedves morticia addams!
Elgondolkoztatottál, bár tudnám magamévá tenni a gondolatot, de eddig hiába minden erőfeszítésem.
Én mindig sokat várok az élettől, persze ennek egyenes következményeként hol a poklot járom, hol a mennybe szállok. Valaki mondta - itt a netten -ez a tipikus depresszió. Meglehet. Én nem így érzem. Egyszerűen csak megélem a rosszat, éppen úgy mint a jót. Különben hogy ismerném fel az élet szépségét, ha nem látnám az árnyoldalát is?
Persze ez is egy vélemény, mégpedig az enyém. Örülök, hogy megismerhettem a tiedet is.
Drága lucien!
Hogy a kérdés giccses lenne? Nem, én nem tartom annak. Nem osztom azt a véleményt sem, ami be akarja bizonyítani, érzéseinkről beszélni, rákérdezni giccses. Sajnos észrevehetően érzelmi sivataggá vált az élet. Valahogy szégyellik kimutatni,sőt egyenesen jellemhibának, emberi gyengeségnek tartják érzéseiket az emberek. Pedig érzelem nélkül értelmetlen élni, odavész a szépsége.
Kérdésemre kérdésekkel válaszoltál, talán elkendőzve ezzel a saját gondolataidat. Igaz egy villanásnyira ugyan megismerhettük azokat is:
" Az élet úgy ahogy van: szép. Vagy nem. Ez felfogás kérdése. De hogy lenne olyan élet, ami szép, és olyan, amelyik nem, ebben nem hiszek."
Jómagam csupán az első mondatoddal vagyok képes azonosulni. Valóban "Az élet úgy szép, ahogy van."
Látni és nemcsak nézni kell, okosan sáfárkodni felette. A kérdéseiden azért még gondolkozom. :)))
oszibá kedves!
Tréfás válaszod is vélemény. Ez is egy szempont. Látom nem igen vagy hajlandó mélységeiben gondolkozni az élet szépsége felől. :))))
Kedves lucien!
"A szép esztétikai fogalom. Hogy jön a külcsín az élet megítéléséhez?"
Szerintem te el akarod bagatelizálni a választ, de pontosan tudod mit szeretnék megtudni. Egyébként belső szépségről még nem hallottál? -
Kedves Ttársak! és Topiclátogatók!
Sajnos két hétig nem lesz itthon gépem, csak a munkahelyemen korlátozott mértékben jutok fel a hálóra. Kérlek benneteket ne hagyjátok süllyedni a topicot. Kíváncsian várom a további hozzászólásokat.
üdv klia