Vegre en is lattam a filmet.
Nem vartam tole sokat, es korulbelul hozta is amire gondoltam.
Egyreszt, nagyon nehez NEM osszehasonlitani az elso resszel, de en vegig megprobaltam csak erre a filmre koncentralni.
Osszessegeben tetszett a film, jo mozielmeny volt, de maradtak bennem kisebb csalodasok is. A fenykepezes, a zene nagyszeru volt, de ezt el is vartam Ridley Scott-tol a Gladiator utan. A szineszi jatek nagyon jo volt, szerintem Julianne Moore jol hozta a nem konnyu szerepet. Az olasz felugyelot alakito szinesz is jo volt... de az igazsag az, hogy Hopkins alakitasa annyira eroteljes, hogy a tobbiek csak statiszta szinten vannak hozza kepest. Amit ez az ember egy pillantassal kihoz magabol az dobbenetes (me'g a web-es fenykepetol is borsozik az ember hata), es persze jo szoveget is irtak neki.
A lassu tempoval nekem semmi bajom, viszont a film nem igazan tudott igy magaval ragadni, nem paraztam egyaltalan nezes kozben. Az agyas jelenet inkabb morbid/groteszk mint durva (tobben nevettek a nezoteren). A befejezes elnagyolt, osszecsapott (mi lett Clarice sorsa? es sorolhatnam), kar erte.
Ha hasonlitani kell, az eredetihez kepest ez csak egy "jo" film, kozel sem akkora intenzitasu. Nekem a legsokkolobb jelenet mindig is az marad, ahogy a Baranyok hallgatnak-ban beleharap az or arcaba. Na, az durva :)
Keres: aki olvasta a konyvet, le tudna irni pontosan hogy van ott a befejezes, vagy legalabb adna egy linket ahol elolvashatom? Nem szandekozom megvenni a konyvet, de ez erdekel.