Cooper911 Creative Commons License 2001.06.16 0 0 96
Hali!

Nemrég sikerült kipróbálnom a progit, gondoltam megosztom veletek a tapasztalatokat.

A progi simán szaggatás nélkül futott (Celo 500, Diamond Viper 770 32MB 800x600). Egész jól sikerült, bár viszonylag kevés pálya és vonat van benne. Bár SZVSZ ez is olyan lesz mint az FS hogy majd lesz hozzá minden. (Ha láttok mjd magyar pályát és/vagy Nohab mozdonyt (M61) akkor egy e-mail-t dobjatok felém) Úgy gondoltam csak kipróbálom a progit egy kicsit de azóta sem tudok leszálni róla. Az elektromos és a dizel-elektromos mozdonyokat határozottan könnyü vezetni! (a gőzösökkel már volt bajom...) Egy órás ismerkedés után az Akela express-el 9 másodpercel hamarabb érkeztem a végálomásra és kb egy méterre álltam meg az ütközőbaktól (finoman fékezve). A sebességhatárt nem léptem túl 1 szer okoztam kényelmetlenséget az utasoknak. Szal nem olyan ördöngős dolog ez... (modjuk egy repcsihez képest) Bár igaz ami igaz a Track monitor sokat segit a közlekedésben, anélkül nem nagyon látnám meg azokat a kis táblákat. Bár mondjuk az Akela jelzi a következő jelző állását és a megengedet sebességet (villany rulez!). A "küldetések" elég ötletesek de ezekből is viszonylag kevés van (mondjuk mire valaki megcsinálja a Hard-okat is...). Az editor elég "érdekes" csak a meglévő cuccokat lehet szerkeszteni és nem lehet új néven lementeni őket... Azt se értem, hogy a vágányszakaszok mellé miért nem rajzoltak képet igy szám alapján tök ciki megkeresni mondjuk egy váltót (pedig régen nagy vasutmodellező voltam). Nagyon birtam azokat a feladatokat amikor kocsikat kellet rendezgetni... Jaj van egy nagyon idétlen mozdony a progiban! (asszem series 7000 ?) Egy karon van a fék (+vész) és a gáz amit csak 4 fokozatban lehet állitani! Hogy lehet ezzel beállni adott sebességre?!

Ami nem tetszett: Az állomásokon sehol senki, sehol egy szerelvény, vagy egy-két kocsi lerakva, semmi. Kevés vonatot látni (ezt elvileg be lehet állitani a routeeditorban de microsoftossan egyszerü...). Nincsenek utak! Sorompót sehol nem láttam! már 3szor kilépett valamilyen hibával...

Szal javaslom mindenkinek akit egy kicsit is érdekelnek a vonatok, próbálja ki! Lehet, hogy nem fog évekig ezzel nyomulni de mindenképp érdemes kipróbálni (legalább virtuálisan) egy ilyen monstrummal a közlekedést...

Kérdések:
- Mit is jelent a sárga jelző egész pontosan? (és mit jelent a pirossal együtt?)
- A sebesség korlátozó táblák mit jelentenek (mert nem az van rajt, hogy 50Mph hanem valami egyjegyü szám...)?
- A gőzösnél hogy müködik a reverser? Mint a sebesség váltó? (kissebb állásnál gyorsul ngyobbnál gyorsabban megy?)
- Hogy lehet a gőzössel a leghatékonyabban elindulni? A homok az oké de hogy variáljak a reverserel és a tolóerővel? (mert az Orient express-el frankón visszacsúsztam az emelkedőn úgy hogy pörögtek előre a kerekek! pedig nyomtam a homokot is. Mondjuk nem tudom minek egy szegény gőzösre tizenx pullmankocsi?)
- Egyszer poénból elkezdtem száguldani egy gőzössel (a zöldel) kocsik nélkül, ment mint állat (60Mph) aztán egyszercsak lebökött. Fék nem volt behúzva, reversert, tolóerőt ráncigáltam ide-oda és nem volt hajlandó elindulni... Viz is volt a bolyerben (autofireman volt úgyhogy szénnek is kellet lennie). Egyszerüen nem volt hajlandó megmoccanni.... DE MIÉRT?
- Lámpát,reflektort,kürtöt mikor kell használni? (A refit itt is vissza kell venni ha szembejön egy szerelvény?)
off
- Mi a pálya azzal a terepasztalos progival? (nem tom mi a neve valamelyik guruban olvastam)

Na csákány!

Cooper