Es most a velemenyem:
Vegigolvastam mindent, es a vege meglepett...
Mintha valaki kicsit elfogultan es elhamarkodottan leszolna a tobbieket. Talan egy kicsit az irigyseg es keseruseg kerult felul, es nem a jozan esz...
En a tobbiekhez irnek, akik elkezdtek ezt a topicot, es valamiert az utobbi idoben ujra irni kezdtek.
A kornyzetemben levo hazasparok teljesen kulonbozo korosztalybol nagy aranyban elvaltak, vagy megromlott a hazassaguk, fuggetlenul attol, hogy vegyesek-e, vagy nem. Szerintem az egymastol nagyon kulonbozo csaladok, foglalkozasok, korok, vagy karakterek azonos nemzeten belul is sokszor vezetnek valashoz. Optimista vagyok, mert szerintem akar mukodik hosszu tavon, akar nem, erdekes, izgalmas szituaciot elunk meg.
Majd harom evig volt egy gorog-nemet baratom, ahol a nemet anyuka koltozott ki 20 evvel ezelott, az akkor meg falusi szinten berendezkedett gorog szigetre. Az ottani nagy csalad atformalta, es nagyvarosi, nyitott gondolkodasu nobol egy teljesen kiszolaltatott, maganyos haziasszonya valt, aki csak a csaladnak el, ahogyan az elvart a kornyezet altal. A ket gyerek mindket nyelven beszel otthon, es mindket kultura jegyeit felfedeztem viselkedesukben. Bar o naponta tobb fogasos ebedeket keszit - elvarjak es soha meg nem koszonik -, takarit allandoan, eleg ideje marad keseregni. Visszaterni nem tud Nemetorszagba -kihez, mibol, hova, igy a gyerekeinek el, es folytatja ezt az eletet.
A masik hazaspar viszont egy osztrak no es egy magyar ferfi, akik Angliaban eltek boldogan es teljes harmoniaban, mig par eve a feleseg meghalt. Evtizedekig voltak egyutt, a gyerekeik tudtak magyarul, jartak haza nyaranta, mig csaladot nem alapitottak ottkint. Teljesen kiegyensulyozott, peldas hazassag volt.
Szerintem a kulonbseg a nemzetek kozott csak egy ok a sok kozott, amelyek veget vethetnek egy kapcsolatnak. De pont ez a kulonbseg teheti erdekesse 2 ember kapcsolatat, a tobbi kulonbseg mellett.
Most egyenlore ennyi, irjatok!