Obi wan Creative Commons License 2001.06.15 0 0 101
Először is: nem bántottál meg, mivel egyik megállapítás sem vonatkozik rám, hál' Istennek.
Azért részletezem is:
1. Nem vagyok régi komcsi, fiatal vagyok és nem volt kapcsolatom a Párttal.
2. A jogsimért anno 18 évesen megküzdöttem és így alaposan ismerem a Kreszt.
3. Garantálom, hogy ha beengedsz magad elé, nem fog lefulladni az autóm. Egyébként elég ritkán szoktam bekéredzkedni mások elé.
Az nem jut eszedbe, hogy azok a "komcsik" akik a régi rendszerben az általad felsorolt autótípusokban ültek átülhettek azóta Opelbe, Mazdába, Volkswagenbe és a többi modern autóba??
Vajh akkor ők nem ugyanazok az emberek, nem viselkedhetnek bunkó módon?
Szvsz lehet általánosítani - sok ember elköveti ezt a hibát, de ez előítéletekhez vezet, ami pedig ellentéteket szül. Nagyobb autó - nagyobb arc. Én azokat az embereket becsülöm igazán, akik még jómódjukban is tudják, hogy honnan jöttek és nem néznek le valakit csak ezért, mert kisebb, gyengébb az autója. Lehet, hogy ő nem ebben látja az értéket, hanem a házában, a hi-fijében stb, de ezt nem tudja nagyképűen az utcán mutogatni, mint az autót. Sajnos manapság elég kevés ilyen ember él Magyarországon.
Sajnos nekem is vannak előítéleteim a közlekedésben, de mindig megpróbálom őket elfelejteni, amikor autóba, motorra ülök, hogy kerüljem a veszélyes helyzeteket, amihez az ilyen "Ki ha én nem" típusú gondolkodásmód vezet.
Előzmény: Cabrio320i (100)