798081
2001.06.15
|
|
0 0
6
|
Ma mutatták be itthon a filmet. A krimi/fordulat elemeket nagyon hiányoltam, gyakorlatilag minden kiszámítható volt az utolsó 10 percet leszámítva. Igazából a horror is gyengére sikeredett, kivéve persze az utolsó 10 percet, ami kész. Néztem tátott szájjal, enyhe hányinegerrel, és nem hittem el. Egyáltalán van ilyen? Kizárt. Azzal is elszakadtak a realitástól, ahogy Lechter elszökött a végén. De legalább kicsit beleláttunk a lelkébe, és megtudtuk mit érez(het) Clarice iránt. A képek és a zene együtt néhol nagyon el van találva. Ray Liotta és a nyúzott arcú szerepe szerintem vagy erősebb vagy gyengébb kellett volna, hogy legyen. Az olasz nyomozóról már nem is beszélve. A nyúzott arcú halálát kifejezetten méltatlannak tartom. Anthony Hopkins zseniális, hozza a formáját. Julianne Moore pedig oriási pozitív meglepetés, megkockáztatom, hogy Jodie Foster (aki szintén nagyon jó szinésznő) rosszabbul alakította volna ezt a szerepet. Összeségében: akinek az első rész tetszett, annak nagyon nagy valószínűséggel ez nem fog tetszeni különösebben. Ezért elsősorban a forgatókönyvet okolom, mert azt leszámítva minden jó volt. |
Előzmény: deve24 (5)
|
|