Macimedve Creative Commons License 2001.06.14 0 0 156
Hát SZVSZ az a 309-es egy méltán elfelejtett autó... Nekem volt egy 1,9D, két 1,6D Golf között. Mindegyik 4 éves kora körül (akkori vámszabályok:-)) került hozzám, de a PUG volt közülük a legkevesebbet futott és a kimagaslóan legsz@rabb...... Abban az autóban állandóan zörgött valami, mindig volt valami, ami nem működött, heti program volt a futómű javítás-beállítás. Egyszerűen nem bírta a rossz utakat. Mikor alig 6 évesen hifiszerelés során véletlenül átdugtam egy csavarhúzót a küszöbén, gyorsam eladtam. Az autó minden tünetet hordozott, amit a legelvakultabb franciagyűlölők szoktak mondani: hülye tervezés, pocsék gyártás, kritikán aluli összeszerelés. És meglehetősen drága volt hozzá minden, főleg a Golfhoz, Kadetthez képest.
Egy dolog volt benne, ami jó volt, de az nagyon: a motor. Ha azt a mocit át lehetett volna rakni egy Golf2-be, az lett volna az igazi elnyűhetetlen autó.

És ez nem egy kifogott kocsi volt, a kollégámé (szintén dízel) ugyanilyen sz@r volt, egy másik ismerős benzinese annyival volt rosszabb, hogy abban a motor is pocsék volt.

Előzmény: Attiska (154)