Attiska Creative Commons License 2001.06.14 0 0 154
hkr!

Szerintem nem egy céges Bravát kéne alapul venni a megítéléshez. A korrekt magyar "céges autó, nyomjuk neki, mint állat" hozzáállást egyik gépjármű sem díjazza, márkától függetlenül.

Én is beszámolok egy Skodás élményről. Igaz, hogy a nagybátyám az alanya, és Octaviáról lesz szó. Én is teljesen fikázásmentesen teszem a dolgot (speciel nekem az Octavia formája és belső kialakítása nem jön be nálam, de ez szubjektív, és most lényegtelen is).

Szóval a nagybátyám vett egy 100 Le-s GLXi Octaviát. Hithű olaszgyűlölőkéntz tette ezt, és ennyi pénzért ilyen kategóriájú/felszereltségű autót nem kapott sehol. A szalonból elhozva a hűtővize fellfort-gyárilag rossz volt a ventillátor hőgombája. Nemsokára a centrálzár halt meg. 6e km után a kupplung esett szét. Alig hozta el a kocsit a szervízből, beállt a vízpumpa. Erre elege lett, javítás után megvált az autótól. Mivel abban a pillanatban másra is kellett a pénz, hosszas unszolásomra egy szalonautó Punto I 75 ELX-et vett helyette. Nagyon idegenkedett tőle olyan "megvesszük, majd hamar túladunk rajta" hozzáállással vette meg a gépet (a másik dolog megintcsak az, hogy ilyen tudású autót jóval drágábban kapott volna ha más típust választ.

A nagy olaszgyűlölő nagybátyám egyszercsak megkedvelte a Puntot. Pár hónap után már hálás, hogy rábeszéltem a dologra. Mint mondja "csak a nagy utastér hiányzik az OCtaviából" Időközben egy kicsit az Isten felvitte a dolgát, vett egy új Lancia Kappát, de még a kis Punto is ott figyel a garázsában, a mai napig használja.

Szerencsétlen kifogott egy rossz Skodát. Így lehet egy ember kedvét egy életre elvenni a típustól. De ő is belátta, hogy a mai olasz autók rendkívül ott vannak a csúcson, a magyar "olasz autó az csak szar lehet" felfogás már rég aktualitását veszítette.

Valaki említette, hogy a Marea nem fogy, nem hozta az elvárásokat. Itthon valóban nem (mert a magyar piac egy kicsit betegesen németorientált), de németországban rengetek fut. Amúgy volt már rá példa, hogy méltatlanul elfeledtek autót. Jó példa rá a Peugeot 309. Szinte mindenben jobb volt, mint a korabeli Golf II/Kadett, és mégsem jött be a franciáknak.