IKSZ Creative Commons License 2001.06.13 0 0 1893
Kedves Mikimaus!

Köszönöm válaszod. Csak most jutottam net közelbe. Most sincs sok időm, de néhány pontra válaszolok, és majd jövő héten a többire is.

A lényeg, hogy MSN számonként programozható a jelszavas híváskorlátozás ugyanolyan módon, mint eddig (bár analóg porton teszteltem eddig csak). És akkor is havi 800 Ft a díja, ha 10 db hívószámod van az ISDN-en.

1.) A HLK az HLK (Hibaelhárítási és Létesítési Központ). Legalábbis tavaszig még így hívtuk őket.

2.) Az OSS mindenhol ugyanaz, és valóban a TÜSZI és talán még a HLK is használja. Bár egy ideje több bűvös rövidítésű rendszer is van még, de ezeket csak a HLK használja. Tehát a HLK sokkal többet lát az ISDN-ről, hiszen valahogy fel kell neki programozni a dolgokat a központra. Míg az OSS ehhez csak a munkaelrendeléseket generálja (persze mást is tud).
Ha ISDN-re hívásrészletezőt kérsz, akkor minden esetben valamennyi általad beprogramozott MSN számról kezdeményezett sikeres hívás szerepelni fog benne. Ha nincsenek felprogramozva az egyes MSN-ek, akkor valamennyi hívás esetén a vezérszám jelenik meg.
Mit értesz logikai vezérszám, és fizikai vezérszám alatt?
Az a vezérszám, amire a számlán elszámolásra kerül a forgalmi díj. Persze tévedésből talán előfordulhat, hogy a főközpontban ez eltér az OSS által mutatottól, de ez szinte kizárt (ld. korábbi hozzászólásom: HLK).
Az elküldött hívószám gyakran nem egyezik meg a hívó fél tényleges telefonszámával! Ennek több oka lehet, de most nincs időm kifejteni.

Folyt. köv. jövő héten

Más: ha Matávval vagy szolgáltatásaival kapcsolatos kérdésem van, akkor az én esetemben nem kell egy hónap a hivatalos válaszra:) Ezért ebben a fórumban csakis az NT speciális tudásáról kérdeztem, illetve amit nem találtam meg még én sem a Matáv leírásaiban. Segítő hozzászólásaidat köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (1879)