Bocs ha tahónak tűntem, de nagyon nem bírom, hogy ha valaki egy weblapon megnéz egy autót kívülről és utánna eldönti, hogy a másik mennyivel kényelmesebb, stb.
Szóval szerintem legközelebb gondold végig is a dolgokat mielőtt fikázol aktívan.
Szerintem Te meg olvasd el, hogy mit írtam, és csak utána nevezd fikázásnak. Nem fikáztam semmit.
Csak azt írtam, hogy nekem nem tetszik az olasz dizájn, és a Skoda Octavia igenis tetszik dizájnját tekintve, messziről felfigyelek rá, vonzza a tekintetemet a klasszikus formavezetésével. Az benne a gyönyörű, hogy semmi extrém nincs benne. Autóformája van. A Fabiáról ezt kevésbé tudom elmondani, bár ha nem lenne olyan ronda gömbölyített orra, akkor ez a Sedan már elég jól nézne ki.
A belsővel kapcsolatban meg az a helyzet, hogy modelltől függ. Tény: a belső kivitelezése enyhén szólva is puritán. De az is igaz, hogy azokban, amiket most lehet látni a szalonokban, már a belső tér is finomabb.
Fiatot csak Brava-t vezettem két hétig, hát, kész felüdülés volt visszaülni a saját valóban fapados Skoda Feliciámba.
Kényelem tekintetében én nem térről és méretről beszéltem, hanem felszereltségről. A Fabia valóban szűkös egy kissé, engem főleg az zavart, hogy a gázpedál szorosan a kardánbox vagy mifene mellett van, a bal lábadnak meg szintén alig van hely. Lehetne egy kissé több lábtere is szegény sofőrnek.
Valamint mint akinek az igényeit kielégíti egy majd fele akkora autó 68LE-vel mint egy nagyobb 100-al az meg is érdemli. Szóval ha egy kicsit is végiggondolod akkor látod, hogy 500ezer forint árkülömbség röheklyesen kevés egy kategóriával nagyobb autóért.
Örülök, hogy számodra nincsenek anyagi természetű határok. Nekem sajna számít az a fél millió is. Nekem már egy Fabia Elegance is szinte csak álom! Ha nem okozna gondot a pénz, én is másfajta autókat nézegetnék. A Rollsok, Jaguarok, Roverek ugyancsak tetszenek, és van egy-két szép Volvo is.
A motor teljesítménye valóban számít, néha jó lenne néhány lóval több, de ki fogom bírni egy kicsit lassabb gyorsulással is :-)
Szóval sehol semmi fikázás nem volt, én csak azt mondom, nekem sok szempontból bejönnek a Skodák, és lehet, hogy van jobb, meg olcsóbb, meg szebb, de szubjektíve legközelebb is legszívesebben egy Skodát választanék.