Szia Rabe,
Príma, elismered, hogy a genetika egyedül nem oldja meg a problémát. Nagyon jó. A következő kérdésem az, hogy mit nyerünk egyáltalán a genetikával? Miért jó az nekünk, vagy a kiválasztottaknak?
Most akkor mi is a bajod tkp? Hogy ha genetikailag alakítanak valakit, akkor az szerinted "nem fog megfelelően" gondolkodni, vagyis "erkölcsileg hitvány" lesz? Ezt mire alapozod? Mert ha csak "ugyanolyan képességű" lenne erkölcsileg mint a jelenlegiek, akkor érthetetlen az ellenkezésed...
Én azt mondom, hogy a genetika nem oldja meg a problémát. Nem következik semmi a génkezelt ember létéből. Szerintem. Sőt! Mi a fenének a genetika, ha még ezt sem oldja meg? Kérdezem.
Mi rá a biztosíték, hogy "jól" fog gondolkodni? Hát nyilván a nevelés, nem?
Akkor minek a genetika?
Ez csak egy gondolatkísérlet, amit viszont te pld kapásból elhajítasz, kb olyan dühvel mintha legalábbis már a mikroszkóp mellől írnám a hozzászólást.
Nyugalom Kedves Rabe. Kezd kialakulni az az érzésem, hogy üldözési mániád van. Rendben van, egyszer kikeltem magamból, de hogy mindig erre hivatkozzál. Ne haragudj, de kezd kicsit uncsi lenni. Nem bántásból mondom, mert nem bánt olyasvalakit az ember, akivel szívesen vitatkozik, de tényleg jó lenne már az a "spongyát rá".