Sziasztok!
Balletjénél a teljes igazság!:))) Én is úgy tudom, hogy súlytól és kortól is függ a koraszülöttség.
A vásárlás témához: úgy gondolom, mindenki a lehetőségei szerint vásárol, és hogy ki mitől van "elájulva" az szintén egyéni dolog.:) Mindenesetre egyáltalán nem bántuk meg, hogy kókuszmatracot vettünk, mert nem süpped bele a gyerek, mint a hagyományos puha matracba, és még egyszer sem vettük ki a kiságyból úgy Petit, hogy le lett volna főve.
Kórházi ágyaknál jártam már úgy, hogy szakadt rólam a víz, amikor kikeltem az ágyból és szinte sütött a szivacs.
Ruhavásárlás is egyéni dolog. A szabadidőruha vásárlását sem bántam meg. Nagyon kényelmes volt, a naci dereka mindig a pocim fölött volt, nem volt kint soha a derekam és a hasam sem és az utolsó nap is beért a felsője, emellett nem volt ormótlan és nem nyújtottam ki feleslegesen egyetlen régi ruhámat sem, és futotta még a pici cuccaira is.:))
Ezeken kívül pedig, jövőre ha ismét nekifutunk egy újabb lombikprogramnak és sikerül, akkor ismét hasznát veszem majd minden egyes darabnak.:)
Ha meg nem, akkor biztosan lesz olyan a családban aki tudja majd használni.
Egyébként meg nem vagyunk egyformák, ha valakinek valami "bejön" koránt sem biztos, hogy az másnak is hasonlóan jól fog működni. Van aki tökéletesen elboldogul a kézi fejővel is. Nekem speciel Medela elektromos fejőm volt, azt használtam az első pillanattól fogva (már a kórházban is) és nagyon elégedett voltam vele az utolsó pillanatig. Nagyon jó volt, hogy állítani lehetett a szívás erősségét, így az elején gyengébben szívott, kíméletesebb volt.
A fent említettek természetesen saját tapasztalatok és nekem megfelelnek.
Vigyázzatok magatokra és a babócákra.
Sziasztok:
Buksi