noa2 Creative Commons License 2001.06.12 0 0 1199
2. kör:

Susok! Egy apróságban kijavitanálak. Hiába született az ismerősöd babája a 35. héten nagy súllyal, attól még koraszülött. A koraszülöttség ugyanis nem a súlytól függ, hanem az érettségtől. Hiába nagy a baba, a tüdeje pl. nem egészen érett stb. Ez persze a 35. héten már nem nagy baj, de azt hiszem a betöltött 36-tól számit érett újszülöttnek a baba - akkor is, ha kis súlyú.

Berendezés: Mivel én november elején váratlanul kerültem a kórhátba nyolc hétre, mi még el sem kezdtük berendezni a babaszobát. Mindent a papa csinált, annyi kedvességgel és szeretettel, amit el sem lehet mondani. De erre nincs recept, mindenki maga ismeri, milyen tipus a párja - megjegyzem, a váratlan helyzetek nagyon meglepő képességeket hoznak elő a férfiakból :-)))))))

Pelus, body:
Mi is kezdettől eldobhatót használunk, és csakis bodyt. A kórházi kisingek alapján kaptam egy kis izelitőt a kisingből, rékliből: seperc alatt a baba nyakában az egész, elcsavarodik, szérnyilik, begyűrődik a dereka alá és nyomja, ragozzam még???? Én a boritéknyakú vagy nagyon szétgombolható bodyt szeretem, mert azt alulról is fel lehet adni és az újszülöttre tényleg nehéz felülról szuszakolni a cuccokat, mert s kis feje nyaklik összevissza.

A mai nap tanácsa: nem érdemes méregdrága elektromos fejőt venni, mert fájdalmas és alig sziv valamit - kipróbáltam. Nekem a Chicco Mamma Donna vált be, ez kb. 3000.-, primitiv kis szerkezet (injekciós fecskendő-elven működik), de úgy sziv, mint az álom.

PS: bocs az elütésekért...

Noa