Na végre én is hozzáférek a topichoz!
Akkor lássuk:
Nyúlanyó: én nagyon ajánlom a Váci utcai boltot, én ugyan nem vettem ott semmit, de rokonaim onnan ruházkodtak és elképesztően alacsony árak vannak, valamint nagyon jól hordható szabások. Az unokabátyám feleségén láttam múltkor egy szuper blúzt és blézert (nem terhes!), megkérdeztem, hol vette, mert épp olyanra vágytam, erre mondta, hogy abban a boltban, még amikor terhes volt :-O. Szóval olyan rafinált a szabása, hogy lehet igy is hordani. Szerintem egyébként nem érdemes beruházni sok kismamaruhát, hiszen iszonyatos árak vannak. Egy-két kötényruha vagy kertésznadrág megteszi, bővebb blúzokkal és pólókkal jól variálható. Itthonra meg egyszerűen kibontottam a meglévő otthonkáim derekából a gumit, most meg majd visszafűzöm. A kismama-melegitő árából meg a babáknak vettem ruhát :-))))
Bárányhimlő: Balletjénél az igazság: amig hólyagosan a kiütések, addig fertőz, csak akkor nem, ha már száradnak le. Egyébként el lehet kapni kétszer is, csak másodszor övsömör formájában jelentkezhet.
Matrac. Lehet, hogy destruktivnak tűnök, de én egyáltalán nem ájultam el a 15 ezer forintos kókuszmatractól. Felkapnak valamit, aztán minden mást kikiáltanak vacaknak, hogy az ember a méregdrága divatos cuccot vegye meg. Szerintem a közönséges, szivacsmatrac nagyon kényelmes, lyukacsos révén szellőzik, nem allergizál (mitől is tenné) és csoda nedvszivó-mag nélkül sem marad nedves a felszine - ki lehet prónálni a dolgot a mosogatószivaccsal :-)))))). Különben nem értem, mitől is lehetne nedves, mert ha valakinek rendszeresen kifolyaóik a pisi, akkor nem jó fazonú pelust használ. Nekem a két gyereknek az öt és fél hónap alatt egyetlenegyszer folyt ki egy picit: amikor a hires pelenkacég reklám gyanánt küldött pelusát adtam rájuk...
Gumilepedőt nehogy tegyetek a gyerek alá, mert nagyon befüllet, és tényleg nem szellőzik. Hason altatott gyerek esetében komolyabb baj is lehet ebből!!!!!
Még jövök, csak elküldön, mert félek, megint lefagy az egész.