Boró12 Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1237
Kedves bmw001!

"A képlet 1xű. Ha valamelyik ország bűntetővámmal sújtja egy másik termékét, akkor az a másik sem marad adósa az egyiknek."

Ez tévedés. Az amerikai gazdaság nyitott és liberalizált. Az amerikai cégek versenyképessége nem utolsósorban annak köszönhető, hogy nem védi meg őket az állam hatalmas védővámokkal, ehelyett a piaci versenyre bízza az árak szabályozását. Magyarország jelenleg élvezi a legnagyobb kereskedelmi kedvezményt, azaz az exportjának a jelentős része vámmentesen érkezik Hozzánk. Ezzel szemben odaát az amerikai termékeket komoly vámmal sújtják. Szó sincs tehát viszonosságról!

A külföldi autókat Nálunk mindössze 2.5 % vám terheli. Ha gondolod, előások egy kormányzati linket, ahol erről magad is meggyőződhetsz. Ezért kerülnek nálunk kb. annyiba a német autók, mint Németországban.

Kedves Gilbert!

Na hagyd magad félrevezetni. :-)

Kedves johnblow!

Attól, hogy az "uborkafára felkapaszkodott paraszt" végét kipontozod, még nem válik a megfogalmazás kevésbé sértővé. Persze én megnézem azt is, ki mondja... Abban is biztos vagyok, hogy a cizellált stílusotok miatt a fórum több olvasójában megerősödik az a kép, amelyet egyes BMW tulajdonosokról korábban alkottak... Érted mire gondolok?

Sejtettem, hogy lesz legalább egy olyan nagyon intelligens BMW-s, aki ezzel vádol majd. Mivel bmw001 elfelejtett mosolygót tenni a mondat végére, annak megfelelően reagáltam én is. Mit nem értesz ezen? Ami a magamutogatást, villantást illeti, én már több, mint 2 éve járok a magyar online fórumokra beszélgetni, de ezidáig csak egyetlen alkalommal hozakodtam elő az anyagi helyzetemmel, akkor is hasonló okokból. Soha nem járok a topspeed sztoris topicokba dicskedni, soha nem járok a suzukis állatfajhoz hasonló topicokba elhencegni azzal, hogy milyen autókat és motorokat nyomtam le, holott "valamivel" érdekesebb sztorik ezek annál, mint amikor a BMW 325i tulajdonosa dicsekedve elújságolja, hogy lenyomott egy 3 hengeres Suzukit. Érdekes módon az ilyen villantós, magamutogatós topicokban inkább Titeket, BMW-seket látlak szerepelni.

Biztos véletlen.

Boró